27 Haziran 2011 Pazartesi

Wimbledon 2011: 1. Haftanın Sonu

Gidenler gitti, kalan sağlara bakalım.

Nadal'ın çeyreği zordu zaten, iyice bomba bir çeyreğe dönüştü. Eşleşmeler; Nadal-Del Potro ve Fish-Berdych. Berdych kendisinden beklenmedik bir performansla oynuyor. Haase karşısında zorlanan Fish'i rahat geçebilir. Nadal da Del Potro'yu geçer ancak sinirlerine ve heyecanına hakim olması gerek. Zaten annesi ile babası barıştı diyorlar, pek bir mutlu görünüyor, rahat oluversin bizahmet.

Murray şu ana dek bekleneni veremedi desem abartmış olmam. İlk tur maçının ilk iki setindeki halleri güven vermedi. Bir set de Ljubicic'e kaybetti burada. Kolay rakiplerle oynayan ancak set kaybetmeden ilerleyen Gasquet ile oynayacak. Gasquet zorlar diyorum. Diğer maç süpriz bir isim olan Kubot ile pek de süpriz olmayan bir isim olan Lopez arasında. Lopez dikkate değer işler yapamadığı dönemde seri başı olurken, son aylarda iyi işler yapmasına rağmen burada seri başı değil. Enteresan.

Ferrer'im, kahramanım, yapabileceğinin en iyisini yapıp 4. tura geldi. Tsonga'ya yenilecek prens. Tsonga Gonzalez ile oynadığı 3. tur maçında çok çok iyiymiş. Gonzo'ya da aferin diyorum tekrar. Çeyreğin diğer ismi şampiyonluğun önemli adaylarından Federer. Youzhny ile oynayacak ve set kaybetmez diye tahmin ediyorum.

Son çeyrekte giderek gazı kaçmaya başlayan Djokovic var. Baghdatis maçında ondan görmeye eskiden alışık olduğumuz düşüşleri yaşadı, set verdi, seyirciye kızdı falan. Bir ara Baghdatis bir kaç maç sayısı çevirdiği oyunda servisi kırsa maçı da alır diye düşündüm hatta. Llodra ile oynayacak. Llodra servis-vole insanı ve çimsever. Djokovic oyunu geri çizgide tutarsa zorlanmaz bence. Diğer eşleşme ise Tomic ile Malisse arasında. İkisi de kazanabilir. Tomic hem ayağı hem midesi sorunlu Söderling'i geçerek geldi. Akıl ve mantık Malisse'yi de geçmesi gerektiğini söylüyor ancak Tomic bu. Daha bir kaç ay önceki hallerini biliyoruz. Velhasıl Malisse de çeyreğe çıksa şaşırmam.

Kadınlarda ilk çeyrekte Wozniacki-Cibulkova ve Sharapova-Peng eşleşmeleri var. Peng'de Sharapova'yı eleyecek gücü göremiyorum. Wozniacki de formda gelmiş. Wozniacki-Sharapova eşleşmesi çıkar buradan. Sharapova ev sahibi Robson'u biraz zor yendi ama takılmaz diye tahmin ediyorum.

Diğer çeyrek, Bartoli hariç ağır bir çeyrek olmuş. Bartoli'yi Serena yener, diğer maç Lisicki ile Cetkovska arasında. Aslında Lisicki-Serena eşleşmesi olması lazım ama WTA soyadı Williams olmayan ve slamlere iyi başlayan yıldızları yenen isimsiz kahramanlarla doludur. O nedenle Serena-Cetkovska eşleşmesi de çıkabilir buradan.

Diğer çeyreğe bırakın şampiyonluk şansı, final şansı bile vermediğim isimler doluşmuş. Pazsek-Pervak ve Azarenka-Petrova eşleşmeleri var. Azarenke gelebilir fakat final göremez bence.

Son çeyrekte de finalist adayı olup şampiyonluk için pek şans tanıyamadığım isimler var. Kvitova-Wickmayer ve Venus-Pironkova eşleşmeleri var. Venus Kimiko kabusundan sonra kendini çok iyi toparlamış Martinez-Sanchez karşısında. Pironkova da geçen senenin finalisti Zvonareva'yı lay lay lom bir havada elemiş ama zaten Vera'dan umutlu değildik. Pironkova-Kvitova maçından Kvitova çıkabilir.

Hiç yorum yok: