30 Mayıs 2011 Pazartesi

Fognini Çekildi

Fabio Fognini sakatlandığı 4. tur maçından sonra çeyrek final mücadelesinden çekildi.

Halbuki tam da sakatlanan oyuncuların daha iyi oynamaya başladıklarını düşünür olmuştuk. Misal Andy Murray 3. tur maçında sakatlandıktan sonra Berrer karşısında daha rahat oynayarak galibiyet almıştı. Fognini de neredeyse kıpırdayamaz hale gelecek şekilde sakatlanıp Montanes'e "Al bu maçı" demesine rağmen Montanes "Vallahi almam, içim el vermez.." diyerek final setinde mağlup olmuştu.

Fognini'nin çekilmesi Djokovic'in maç yapmadan yarı finale gitmesi anlamına geliyor. Bir başka deyişle de sezona en iyi başlangı yapma rekorunu kırması için Roland Garros'u kazanması gerek.

11 yorum:

Korhan dedi ki...

Olumlu mu olumsuz mu etkiler bu turnuvadaki gidişatını?

sekoser dedi ki...

Dojokovic 1 numara oldu mu artık?

Russell dedi ki...

Olmadı, finale çıkarsa oluyor.

sekoser dedi ki...

Djokovic'in antremanda ufak bir sakatlık yaşadığını söylediler biraz önce eusportta, nedir işin aslı?

Russell dedi ki...

maalesef bir şey bulamıyorum internette. çıkar kokusu.

Adsız dedi ki...

dezavantaj olacağını sanmam. adam 6 aydır çok istikrarlı oynuyor, 4 gün dinlence ritmini bozmaz. ama ortaya son derece adaletsiz bir durum çıktı tablonun üst tarafı için.

Adsız dedi ki...

Djokovic 3 gün üst üste maç oynarken adalet nerdeydi? gasquet maçını diğer tabloyla oynatabilirlerdi..
ayrıca eminim djoko da oynamayı tercih ederdi rekor için kolay bir rakipti Fognini...

kirpi dedi ki...

Ondan bir önceki maçta da Hanescu bırakmıştı ama, yorulmamıştı ki. Sonra 3 gün üst üste oynayınca dengelendi, ama şimdi yine kendi lehine gelişti olaylar :)

Adsız dedi ki...

djokovic 3 gün üstüste 3 maç yapmadı zaten, maçı organizasyonun beceriksizliği ve fransız damarı yüzünden ertesi güne sarktı. 2 maç yaptı yani. Ama djokovic 1 haftada 2 maç yapacakken, tablonun üstü 4 maç yapmak zorunda kalacak. Bu elbette nole'ün suçu değil ama büyük bir avantaj, finale gelecek rakip için de adaletsiz bir durum yarattı. Benim anlamadığım ( gerçi maçı izlemedim ) fognini madem turnuvadan çekilecek kadar ciddi bir sakatlık yaşadı 5 setlik maçı nasıl kazandı ya da neden kazandı diyeceğim çok saçma olacak ama gerçekten seyirci açısından kötü bir durum oldu. Bunun final maçında olduğunu hayal edin, turnuva için berbat birşey. Elbette sporcu sağlığı herşeyden önemli ama anlayamadım ben bu işi gerçekten.

kirpi dedi ki...

Öncelikle Fransızların inadı veya Djokovic'e gıcıklığı söz konusu değil burada. Gael Monfils de dün sakatlık sorunu yaşadı, bugün çıkıp 2 set daha oynadı, yarın da Federer ile oynayacak. adaletli mi? Değil. Bu maçların biletleri günler önceden satılıyor ve her hangi bir gün değişimi çok büyük sıkıntıya neden olur. Ayrıca zaten oyuncular son turlara kadar Federer'in olduğu grup hariç 2 günde bir maç yapıyorlar. Yani Rafa'nın grubunda böyle bir şey olsa, oyuncu 3 gün olmasa bile ertelendiğinde 2 gün üst üste maç yapmak zorunda kalacaktı ki 2 günde en iyi ihtimalle 3 artı 3 şeklinde 6 set oynamak, Djokovic gibi 2/2/3 şeklinde 3 günde 7 set oynamaktan daha kötü. Zaten maçı 1-2 set dahi olsa oynatmak için başka korta çekmelerinin sebebi de budur. Set yoğunluğunu ne kadar yayarsanız, o kadar iyi bence, sadece gün sayısına bakmamak lazım.

Fognini ise turnuvayı 180 puan daha almak için bırakmadı. 1-2 set kendini zorlayarak aldığı bu puanı başka türlü ancak 500'lük bir turnuvada yarı final alarak kazanabilir. 250'lik turnuvada final oynasa 150 puan alıyor, düşünün. Kazanacağı para da ayrı bir konu tabi.

Beril dedi ki...

Avustralya Açık 2009'da yarı finalde Nadal Verdasco'yla 5 saate yakın bir maç oynamıştı, üstelik Federer'in yarı finalinden bir gün sonra. Finalde kimse Nadal'a şans verniyordu bu yüzden ama kazanan o olmuştu. Demem odur ki hiçbir şey belli olmaz, Grand Slamlerde bazen fazla maç yapmak iyi bile olabilir ritim yakalamak için.