3 Haziran 2011 Cuma

Kadınlar Finali: Schiavone-Li

İkisi de iki sette kazandılar maçlarını. Özellikle Li'nin performansı dikkat çekici. Turnuvanın en büyük iki favorisi Azarenka ve Sharapova'yı arka arkaya set vermeden çok iyi bir tenis oynayarak mağlup etmeyi başardı. Geçen seneki Stosur ile benzeşiyor biraz aslında. O da Henin, Serena ve Jankovic gibi önemli isimleri arka arkaya yenerek gelmişti ve finalde ağır favoriydi sürpriz Schiavone karşısında. Ama bu sefer bir fark var: Schiavone favori.

Schiavone'nin kurası da çok zor değildi. O da ona yardımcı oldu final yolunda. Röportajında ayrıca buradaki kortun kendisine tam uyduğunu söylemiş. 2 hafta önce Brüksel'deki kırmızı toprakta Wozniacki'ye yenildiğini düşünürsek, Roland Garros toprağının onun için çok başka olduğunu anlayabiliriz.

Schiavone ve Li kendi tarzlarına sahip ve finalde rakiplerine göre oyunlarına değiştirecek oyuncular değiller. Özellikle de Li. Zaten çeşitliliği olan bir oyuncu değil ve kendi oyununu iyi oynamak zorunda kazanmak istiyorsa. Schiavone son maçlarında yaptığı gibi yine çeşitlendirmeye çalışacak oyunu. Bartoli'ye karşı bunu yaparak çok iyi dengesini bozdu Fransız'ın ama Li'yi bozmak o kadar kolay olmayacak. Çok daha iyi hareket ediyor, vuruşları daha derin ve daha etkili. Schiavone favori ama Li'nin kazanmasını bekliyorum. Geçen sene Schiavone aldı, sevindik. Bu sefer de Çinli ilk slam'ini alırsa sevineceğiz. En azından ben sevineceğim.

4 yorum:

aks111 dedi ki...

sharapova da yaptığı bir sürü çift hata ile li na ya çok yardımcı oldu.iddaa oynadık turnuvanın başından.gelmişin yarı finale kadar ayıp ya :D.

Adsız dedi ki...

Maria'nın çift hataları yenilgiye bahane olamaz çünkü yaptığı 10 çift hatanın misal 3 tanesini 1 oyuna sığdırmıştı,2 çift hatayı daha tek oyunda yaptığını hatırlıyorum ki bunları saymazsak servis açısından kötü denecek bir performansı olduğunu düşünmüyorum.En azından servis performansı açısından NaLi ile neredeyse aynı seviyede.Fakat maçın asıl noktalarına baktığımızda Li'ye yenilmesinin asıl sebebi gene NaLi idi.Çinli kızımız kortta iyi hareket ederken Sharapovayı da güzel koşturdu ki bu taktik iyi-kötü oynayan Maria karşında hertürlü zeminde işe yarar.Li'nin diğer avantajıda puanlardaki sağlam bitiriciliğiydi ve ha babam winner üreteyim mantığından başka planı olmayan Sharapova karşısında onun yaptığı sayının 2 katına(24-12) ulaşmış olaması da(basit hatalardaki az farkı gözönüne alınca)galibiyetin haklılığını bir kez daha ortaya koyuyor.Sonuç olarak Maria NaLi'nin iyi oyununun kurbanı olsa da semi yapana kadarki oyunu takdir edilesi ama Finali kim haketti denilirse adalet tecelli etti derim:)Ve bihalta yarayacaksa cidden tebrikler Nali...
NOT:NaLi'yi bulunduğu tarafın hemen gerisinde izleyen bi çinli kadın vardı 40-50 yaşlarda.O nasıl bişeydi öyle yahu.Doğduğu günden beridir sırıtıyor sanırım.NaLi zor durumdayken bile dünyanın en mutlu insanı ifadesi hiç bozulmadı oh ne güzel be:D

aks111 dedi ki...

bende bahane demedim zaten biraz yardımcı oldu dedim.yani tamam li iyi oynadı ama durum 6-5 tiebreak ihtimali varken 2 çift hata birden yapıp maçı kaybetti.bu yardımcı olmak değil de nedir.2.si 1 oyuna 2 3 tane sığdırıyor çift hataları demişsiniz ee öylesi daha kötü değilmi.her oyunda bi tane yaparsan bi şekilde çevirirsin ama 1 oyunda 2 yada 3 tane yaparsan büyük ihtimalle servis kırdırmış olursun.

Adsız dedi ki...

Ortada 10 çift hata var ve bunlardan 5 tanesi oynanan 2 tane oyunu etkilerken geri kalan oyunlarda ne yapıldığı sorusuna maruz kalırız.Benim kendi ürettiğim bahane kelimesinin temel açıklaması buydu işte:)Zaten maçın genelinde hiçte yabana atılacak servisler atmadı Maria ki servis istatistikleri konusunda başabaşlar.Ama oyunun geneline bakılınca iyi oynayan bir LiNa var.Çift hatalarda baskı ürünü...