19 Kasım 2010 Cuma

Takvim Pazarliklari

Bildiginiz uzere pek cok oyuncu takvimin kisalmasi gerektigini soylemisti. Gorunuse gore ATP sezonu 2 hafta kadar kisaltacak. Bunun bir haftasinin Paris Masters'tan hemen sonra sezon sonu turnuvasina gecilerek elde edilecegi soylentileri dolasiyor.

Ancak bu kisaltma bazi ATP 250 turnuvalarini tehlikeye attigindan ozallikle bu turnuva idarecilerinden ilginc bir tepki gelmis. Idareciler, en azindan ilk 30'daki oyuncularin sezon bittikten sonra oynanan gosteri turnuvalarinda yer almamalarini istiyor. Bu turnuvalardan kasit hayir amacli olarak yapilan maclardan ziyade, Abu Dhabi tarzi para veren turnuvalar olsa gerek.

3 yorum:

orion dedi ki...

Ayrıca ilk 30 oyuncularının puanına dahil olan 250 turnuvalarından en az bir tanesinin Wimbledon sonrası olmasını da istiyorlarmış ki bu özellikle Wimbledon ile Amerika Açık arasındaki yarı-ölü döneme yararlı olur.

Paris'le WTF arasındaki haftayı kaldırmak ise en tepedeki oyuncuların Paris'i oynamamasına ve oynayanlara büyük yük binmesine yol açar. WTF'in tanıtım aktivitelerini engelleyebileceğinden çok doğru bulmuyorum.

ATP'nin WTA'in yanlış yerlerinden kopya çekmeye çalıştığını düşündüğümü ekler sözlerimi bitiririm :)

Russell dedi ki...

bence paris'i bir hafta geriye çekip basel ile valencia atp 500'leri bir hafta sonraya alıp londra'yı basel-valencia'nın arkasına koymak en iyi fikir. zaten en az 6 oyuncu garantilemiş olur paris sonrası ve 500'lük basel-valencia'ya girmez. onlar hafta ortasında londra'ya giderek başlarlar tanıtım ıvır zıvırına. son birkaç spot için de mücadele olur basel ile valencia'da.

kirpi dedi ki...

@ Russell

Mantikli. Basel Valencia sonrasi olsun bence de ama o zaman da Federer icin kotu olur :) Bir de tabi WTF savascilarinin cilki cikmis olur yine.

@ Orion

Wimbledon sonrasi ATP 250 zorunlulugu icin cok da bastiramazlar diye tahmin ediyorum. Ilk 5 Wimbledon'dan Kanada'ya kadar tatil yapiyor. Ondan sonrasi ise WTF'a kalabilme savaslari seklinde geciyor ki orada ilk 15'ten yeterince oyuncu oynuyor zaten. Hem takvimi daraltip hem de sezon sonuna bir tane daha zorunlu turnuva koymalari garip.