14 Kasım 2010 Pazar

WTF'da Gruplar Karıştı

Bugün Paris Masters'ın şekilsiz kupası Soderling'e gitti ve böylelikle Soderling 4 numaraya yükseldi.

Şimdi WTF'da oluşabilecek bazı gruplara bir göz atalım;

İkililer: Nadal-Federer, Djokovic-Soderling, Murray-Berdych, Ferrer-Roddick

Federer-Djokovic-Murray-Ferrer= Ölüm grubu

Nadal-Soderling-Berdych-Roddick= Kalım grubu (Gruptaki herkes için en avantajlı grup aynı zamanda)

Federer-Soderling-Berdych-Roddick= Federer için en iyi grup

Nadal-Djokovic-Berdych-Ferrer= Djokovic için en avantajlı grup

Federer-Soderling-Murray-Roddick= Murray için en avantajlı grup (Nadal Murray için daha kolay bir rakip ama hem Nadal'ın daha dinlenmiş olarak gelmesi hem de son oynanan maçlar anlamında Murray'in Federer karşısında kendini daha rahat hissedebilecek olması faktörü nedeniyle)

Nadal-Soderling-Berdych-Ferrer= Ferrer için en avantajlı grup

Giderayak 5 numaraya düşerek Berdych ile aynı ikilide yer alan Murray ayın bonusu ile oynama şansını yitirdiği için bayağı hayıflanmış olsa gerek. Ferrer Paris'te 1 maç daha kazansaydı bu olmayacaktı.

2 yorum:

mgunsel dedi ki...

Nadal için şeker gibi kura olmuş Türk basını klişesi kullanacak olursak. İkililerden daha çok sorun yaratabiletesi olanlar B grubuna toplanmış Dümdüz Roddick varken her top için sonuna kadar mücadele eden Ferrerle, bu denli formsuz Berdych dururken; sert kortlarda her zaman tehlikeli olan Murray'le (ki iki setlik turnuvalar uzmanlık alanı gibi adamın ) ve de Paris'i kazanıp turnuvaya deli moralle gelen Soderling'le eşleşmek istemezdim ... Nadal'ın da isteyeceğini sanmıyorum açıkçası, gruplardan 600 puanı cebe attı gibi... B grubundan kimin çıkacağını kestirmek güç, Federer'in elenmesi bile süpriz olmaz bence.
Umarım Ferrer çıkabilir gruptan. Bu seneki istikrarlı performansıyla hakediyor bunu. İzlemek istediğim final Nadal- Ferrer finali bu arada, çok mu fantaziye kaçtım acaba? :)

kirpi dedi ki...

Nadal-Ferru finali zor da Ferru sampiyonlugu icin gereken senaryoyu hemen yazayim.

Grup A'da Djokovic Nadal'i, Nadal Roddick'i, Roddick Djokovic'i yener. sonra hepsi birden Berdych'i yenerler. Set averajiyla Roddick 1. Djokovic 2. olarak cikarlar.

Grup B'de Murray Soderling'e, Soderling Ferru'ya, Ferru da Murray'e yenilir. Sonra hepsi birden Federer'e yenilirler. Federer 1., Ferru da set averajiyla 2. olarak cikar.

Yari finallerde Ferru Roddick'i Djokovic de Federer'i yener. Djokovic'i yenen Ferru sampiyon.. Cikmaz demeyin, sansinizi deneyin..:)