24 Ağustos 2010 Salı

Montreal'de Şampiyon Wozniacki

İyice koptuk Montreal'den. Yağmur sağolsun. Şevk mevk bırakmadı bu turnuva için. Dün apar topar oynandı yarı final ve final maçları. Wozniacki yarı finalde Kuznetsova'yı 5 oyun vererek rahat geçti. Diğer yarı finalde ise Zvonareva, Azarenka karşısında ilk seti 8-6'lık tiebreak ile kazandıktan sonra ikinci sette de 1-0 öndeyken rakibinin çekilmesiyle finale yükselmiş oldu. Finalde de Kuznetsova'ya uyguladığı tarifeyi uygulayan Wozniacki yalnızca 5 oyun kaybetti ve turnuvayı kazandı.

Maçları izlemedim. Kuznetsova epey kötü oynamış. Azarenka'ya da çemkirilmiş "sakat sakat ne oynuyorsun be kadın?" diye. Vallahi tam da kendisi için bu slam patlama olabilir diyorduk, zira kendisi slam'lerde yarı final göremedi daha önce hiç. Hazır Serena da yokken, tablo açılmışken bunu yapabilirdi. Ama 1 hafta kala hala sakatlıklarla uğraşması pek iç açıcı bir durum değil tabii.

Son bir hatırlatma. Caroline Wozniacki, kariyerinde ilk kez bir grand slam'de 1 numaralı seribaşı olacak. Herhalde kazanma şansı en düşük 1 numaralı seribaşılardan biri olur son yıllardaki. Yine de Serena'nın olmadığı bir grand slam her türlü sonuca açık...

Hiç yorum yok: