24 Ağustos 2010 Salı

2010 Yılının En Kısa Maçı

James Blake dün gece Newport'ta ilk tur maçında karşılaştığı İspanyol rakibi Pere Riba'yı 6-0 6-1'lik setlerle mağlup etti. Bu maç bu senenin en hızlı maçı olarak kayıtlara geçti (35 dakika). Bu sene bu maçtan önce rekoru elinde tutan maç Dubai'de Olivier Rochus'ün Abdullah Hajji'yi 38 dakikada mağlup ettiği maçtı.

Blake, ki geçtiğimiz hafta Cincinnati'de Istomin'den 3 oyun alabilmiş... Artık siz düşünün Riba'nın halini. İspanyol'un tur seviyesindeki ilk sert kort maçıydı bu zaten. Bu maç kendisinin neden sert kortta oynamayı pek tercih etmediğini de göstermiş oldu bu anlamda. Normal bir durum olsa bu turnuva yerine ufak çaplı bir toprak kort challenger turnuvası oynamayı tercih ederdi muhtemelen. Ama Riba bu yıl toprak kort turnuvalarında yaptığı çıkışla ilk 100'e girmeyi başardı ve haftaya başlayacak olan Amerika Açık'a direk ana tablodan girme hakkını kazandı. Haliyle her ne kadar sert kort görmemiş olsa da, bu fırsatı kaçıracak değil, oynayacak. Bunun için de grand slam'den bir hafta önce bir maç oynamak istemiş en azından sert kortta.

Tabii eminim bu maçtan sonra artık turnuvanın ana tablodaki zayıf ve elemelerden gelecek oyuncuları ilk turda kendisiyle eşleşmek için atacak. Marsel ana tabloya kalsa da ona düşse bari diyerek bağlayayayım. :)

Hiç yorum yok: