22 Ağustos 2010 Pazar

Cincinnati'da Final: Federer - Fish

Ilk yari final maci Roddick ile Fish arasindaydi. Roddick kendisinde gecen hafta hafif bir mono turu oldugunu ogrenince son aylardaki kotu performansinin nedenini nihayet bulmus ve bir nebze rahatlamisti. Bu, bu hafta oynadigi maclara da yansiyor ve Roddick gectigimiz aylara kiyasla oldukca iyi sonuclar aliyordu. Yari final macina da iyi basladi zaten. Ilk seti 6-4 aldiktan sonra ikinci sette durum bir servis kiirma fark ile 5-2 iken yagmur baslamisti. Formalite icabi 1-2 oyun daha oynanacak zannediyorduk. Ama bilmedigimiz sey, Roddick'in sadece 2 oyun alabilecek kadar enerjisinin kalmis olduguydu. Ne care ki Roddick bu oyunlardan birini mac icin servis atarken alamayinca ikinci seti tie-break ile, ucuncu seti de 6-1'lik skorla kaybetti.

Ikinci mac tekip edememis oldugum Federer-Baghdatis maciydi. Skoru gorunce rutin bir iyi oynayan Federer galibiyeti oldugunu dusunsem de istatistiklere bakip ozet goruntuleri izleyince fikrim biraz degisti. Bu mac Federer'in tamamladigi ikinci macti, yorgun degildi ve gunduz sicaginda da oynanmadi. Baghdatis ilk servilserini %41 ile oyuna sokuyordu ki dun Nadal'i bitiren en onemli nokta Baghdatis'in servisleriydi. Butun bunlara ragmen sonucun Baghdatis icin bir hezimet olmamasini saglayan sey Federer'in surekli servis sonrasi fileye gelmesi ve bir suru passing shot yemesiydi. Annacone onu daha Sampras tarzi bir oyuna yonlendiriyor gibi ama bana gore Sampras'in servisleri Federer'den cok daha gucluydu; haliyle bu tarz bir taktik Sampras'da oldugu kadar ise yarar mi onu zamanla gorecegiz.

Final Fish ve Federer arasinda ogle sicaginda oynanacak. Federer'in avantajlari; bu turnuvada su ana dek sadece 2 mac tamamlamis olmasi ve yorulmamis olmasi, buna karsin rakibinin 5 mac tamamlamis olup surekli Simon, Gasquet, Verdasco, Murray ve Roddick gibi yakin donemde grafiklerini yukseltmis veya temel olarak iyi olan adamlarla oynamis olmasi ve son 2 macinin 3 set surmesi. Ayrica Federer'in Federer olmak gibi net bir avantaji da var. Fish'in tek avantaji ise ogle sicaginda mac yapmaya alisik olmasi ve son 2 macinda (ozellikle Murray macinda) gorulebilecegi uzere rakibi biraz dusunce firsati iyi degerlendirebilen bir isim olmasi. Federer bugun sicaklardan carpilmazsa hizli bir galibiyet alabilir. Ancak tokezleyip ilk seti kaybederse ibre net bir sekilde Fish'e doner, cunku Federer'in son zamanlarda yasadigi en buyuk problem mac ilerledikce dusen performansi. Ayrica Fish sinegin yagini cikartan bir oyuncu izlenimi veriyor; yagmur arasi, hava kararmasi gibi durumlari lehine cevirebildiginde, basit tabirle krizleri firsata cevirebildigine sahidiz.

Hiç yorum yok: