8 Mayıs 2010 Cumartesi

Toprakci Olmayanlar Icin Toprak Haftasi

Bu hafta ATP'de "en sevdigi zemin toprak olmayan oyuncular icin toprak turnuvalari" vardi. Zaten tatsiz tuzsuz gecmesi gereken hafta "E bu turnuvayi kazanin bari" denen iki tenisci olan Federer ve Djokovic'in husran yaratmasi ile iyice renksizlesti.

Federer bu hafta Estoril'i kazanirsa haftaya 1000 puanini nasil koruyacak, puanini koruyabilmek icin nasil olacak da bu hafta elenecek derken yari finalde Montanes - Cuevas galibi ile oynayacagini gordum. Kim gelirse gelsin Federer'i yener dedim (sahitlerim var). Federer bugun Montanes'e 6-2,7-6 ile yenildi. Montanes'in rakibi ev sahini Frederico Gil olacak.

Djokovic ise dun ailesinin turnuvasindaki mactan cekilmek zorunda kaldi. Bir suredir "Daha once de alerji sorunlarim oldu ama hic bu kadar kotu olmamistaaapshuuuuuuuuuuu!!!" diyerek gezen Novak, Madrid Masters turnuvasindan da cekildi.

Munich'de ise Youzhny ile toprakta bu yil iyi isler yapamayan Cilic ile karsilasacak finalde. 2-3 mac oynadiktan sonra gumlemesiyle meshur Kohlschreiber burada da ceyrek finalde elenmeyi basardi. Yenildigi isim ise Baghdatis. Berdych ise istikrarsizliginin uzerine tuy dikmek sureti ile Petzschner'e elendi.

Amerikan kulelerinin azmini tebrik ediyorum. Toprakta iyi oynamayan Querrey ve Isner, Guney Amerika'da basladiklari "Toprak kortta oynamayi ogreniyorum" macera serisine gecen hafta Roma'da ciftlerde oynadiklari final ile renk katmislardi. Bu hafta ise Belgrad'daki turnuvada birbirleri ile final oynayacaklar. Her ne kadar Madrid'de iyi isler yapma sanslarini azaltmis olsalar da ikisine de aferin benden.

Hiç yorum yok: