14 Mart 2010 Pazar

Indian Wells - Kadınlarda 3. Turdan Sonra

Indian Wells'de elemeler ve ilk tur maçları tamamlandıktan sonra, dün itibariyle 2. tur maçları başladı. 2. tura kadar kortlardan yayın olmadığı için maçları izleyemedim(k). Bundan ötürü, bir yazı yazmak için turnuvanın gerçekten başladığı ilk günündeki maçları beklemek istedim. Zira, birinci tur maçları, elemelerin devamı niteliğinde oluyor daha çok.

Geçen sene buraya erken veda eden turnuvanın 1 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova, ikinci tur maçında İspanyol kız Carla Suarez Navarro'ya 3 sette kaybetti. Navarro, performansının ne kadar dengesiz olduğunu bu turnuvada net biçimde ortaya koyuyor. Bu galibiyet en çok Clijsters'ın işine geldi tabii. 2. turda yalnızca 3 oyun bırakan Belçikalı'nın çeyrek final yolu açıldı tablonun ilk 1/8'inde. Bir alt kısımda Pennetta, Peer, Errani ve Jankovic, bir sürpriz olmazsa çeyrek finale çıkacak olan Clijsters'ın karşısına dikilmek için mücadele edecekler. Pennetta-Peer maçı çekişmeli ve yoğun geçmesi muhtemel bir maç. Eğer o maçın galibi aşırı yorulmazsa diğer maçtan gelecek galibi de yenecektir diye düşünüyorum.

Bir altta, Azarenka ve Wickmayer zorlanmadan devam ediyorlar yollarına. Muhtemelen 4. turda karşı karşıya gelecekler çeyrek finale çıkmak için. Disko disko partizani modunda yaşamını sürdürmeye devam eden Ivanovic, burada da ilk maçında kaybetti Sevastova'ya. Geçtiğimiz hafta Monterrey'de yarı final oynayan genç Litvanyalı Sevastova'nın 3. turdaki rakibi Zvonareva. Altta da Stosur-Pavlyuchenkova eşleşmesi var. Kim bilir, belki de Monterrey yarı finalinin bir tekrarını izleriz (Sevastova-Pavlyuchenkova).

Avustralya Açık finalisti Justine Henin'i mağlup ederek turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizine imza atan Gisela Dulko, 3. turda Agnieszka Radwanska karşısına çıkacak. Buradan gelecek oyuncu 4. turda Bartoli'yle oynayacak muhtemelen. Henin'i deviren Dulko için çeyrek final yolu açık bence. Bir alt çeyrekte en öne çıkan isim Dementieva. İlk maçında Govortsova karşısında set bıraktı Elena ama 3. turda Flipkens karşısında zorlanacağını sanmıyorum. Bu çeyrekteki diğer eşleşme ise Rezai ile Schiavone arasında.

Avustralya Açık yarı finalisti Na Li, ilk maçında Britanyalı Elena Baltacha'ya final tiebreak'ı sonrasında kaybetti. İstikrarsız Çinli için bu sonuç pek sürpriz sayılmaz aslında. Baltacha da bu sezona iyi bir giriş yaptı zaten. Bu çeyrek asıl Sharapova için gittikçe güzelleşmeye başlıyor. İlk maçında Dushevina karşısında zorlanmıştı Rus. İkinci turda da rakibi zorlu aslında, bir diğer Aussie çeyrek finalisti Jie Zheng ile oynayacak. Ama onun karşısında kaza yaşamazsa 4. turdaki muhtemel rakibi Molik veya Baltacha ki, bu da çeyrek final bileti anlamına geliyor bir bakıma. Son çeyrekte 3 seribaşı yoluna devam ediyor. İlk maçında bir hayli zorlanan Nadia Petrova, 3. tur maçında Peng ile oynuyor. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan Caroline Wozniacki'nin rakibi ise, bu sene Avustralya'da çeyrek final oynayan Maria Kirilenko. Bu maç günün son maçı olarak merkez korta konmuş. Organizatörler seyircinin ne istediğini çok iyi biliyorlar!

Hiç yorum yok: