20 Mart 2010 Cumartesi

Indian Wells'te Finale Doğru

Epeydir yazmadık turnuva üzerine, takipte olmamıza rağmen. Turnuvada son 2 güne girilmişken bir özetin faydası olacağını düşündük.

Erkeklerde dün oynanan çeyrek final maçlarında Roddick ve Soderling; rakipleri Robredo ve Murray'i set vermeden geçti. Roddick, bir türlü geçen sezon Wimbledon'da yakaladığı havayı bir daha yakalayamadı. Turnuvalarda yine belli noktalara çok rahat geliyor tabii ama top oyunculara karşı büyük sıkıntılar yaşadığı muhakkak. Burada da yarı finale gelene kadar çok zorlu bir rakiple karşılaşmaması onun avantajına oldu. De Bakker, Melzer ve son olarak da Robredo'yu mağlup etti. Yarı finaldeki rakibi olan Soderling çok daha zor bir rakip olacak onun için. İsveçli dün gece oynanan çeyrek final maçında harika oynayarak Murray'i yendi 6-1 7-6(4)'lık setlerle. Maçı baştan sona üstün götürdü ve kontrolü hiç elinden kaybetmedi. Puanları sürekli forehand'iyle domine etti, az basit hata yaptı ve Murray'nin kalkanını çok zorlanmadan kırdı. 5-4'te maç için servis atarken 30-0'ı da yakalamıştı aslında Soderling, ancak arkasından 1 çift hata, 2 de kolay smacı değerlendiremeyince servis kırarak geri döndü İskoç. Tiebreak'te yetemedi ama.

Erkeklerde diğer çeyrek final maçları önceki gün tamamlanmıştı zaten. Diğer yarı final eşleşmesinde Nadal ile Ljubicic karşılaşacak. Nadal, turnuvada şu ana kadar Soderling ile birlikte en etkili görünen isim. Nadal ve Soderling ikilisi arasındaki husumeti - her ne kadar o husumetten pek bir eser kalmamış olsa da, aralarının iyi olduğu pek söylenemez - hatırlayabiliriz bu turnuvada tekrar. Finalde karşı karşıya gelmeleri muhtemel görünüyor. Nadal ayrıca çiftlerde Marc Lopez ile birlikte finale yükseldi. Finalde dünya 1 numarası olan Nestor/Zimonjic çiftiyle oynayacaklar. 2 gün sonra California'dan Miami'ye 2 kupayla da geçebilir Nadal, kupasız da.

Kadınlarda final Wozniacki ile Jankovic arasında oynanacak. Wozniacki, yarı finalde çocukluk arkadaşı Radwanska'yı 2 sette geçti. Danimarkalı bu galibiyetle birlikte şu an 4. basamağında bulunduğu WTA klasmanında önümüzdeki hafta açıklanacak sıralamada 2. sıraya yükselmeyi de garantiledi. Jankovic, uzun zamandan beri ortalarda pek gözükmüyordu. Bu turnuva onu kendine getirebilir belki. Yarı finalde ilk 10'un yeni ismi Sam Stosur'u mağlup etti Jelena. Wozniacki bu turnuvada pek tatmin edici bir tenis oynamasa da final maçında favorim.

Cumartesi programı;

Nadal-Ljubicic (tsi 21.00)
Roddick-Soderling (arkasından)
Kadınlar çiftler finali (00.30'dan önce değil)
Erkekler çiftler finali (03.00'dan önce değil)

Hiç yorum yok: