17 Mart 2010 Çarşamba

Gündemden #1

Geçtiğimiz hafta sonu Haiti için düzenlenen yardım gecesinden ve yaşananlardan herkesin haberi vardır. Bilmeyenler için özetleyelim. 90'ların en önemli tenis figürlerinden Agassi ve Sampras, bu yardım organizasyonunda karşı takımlarda oynadılar. Maçın bir safhasında, Sampras servis atmadan önce ortada geyik dönerken, Agassi'nin yürüyüş şeklini taklit etti. Agassi, bunun üstüne Sampras'ın cimriliğine gönderme yaparak - tabii kendisine göre, şu ünlü kitabında da yazmış Sampras'ın cimriliği üzerine - ortamı biraz gerdi. Ardından, Sampras, çok hızlı bir şekilde olmasa da servisi kortun ters tarafında duran Agassi'nin üzerine vurdu. Tabii, bir gösteri maçı olduğundan ortamın gerginliği belli bile olsa, gülümsemeler vardı. Kort içinde de geçiştirdiler bu olayı anında. Maçtan sonraki gün Agassi, ESPN'e konuşmuş ve yaptığının yanlış olduğunu, Sampras'tan özür dilediğini de söylemiş. Agassi'nin kötü bir niyetle söylediğini sanmıyorum onu; ortam şen şakrak iken, arada pek düşünmeden söylenmiş bir söz olarak algıladım ben, ki kendisi de işin tadını kaçırdığını, biraz abarttığını belirten cümleler kurmuş. Tatlıya bağlanmış olması güzel.

Nikolay Davydenko, California'daki ilk maçında Gulbis'i yendikten sonra, 3. turda Troicki ile oynayacağı maça çıkmayacağını açıklamıştı, sol el bileğindeki kırık sebebiyle. Sakatlığın, geçtiğimiz ay Rotterdam'da oynanan turnuvada, Soderling ile karşılaştığı yarı final maçında meydana geldiği açıklandı. MR çekilmiş ve Davydenko'nun söylediğine göre, toprak kort sezonunu kaçırması gibi bir ihtimal bile varmış. 1 ay kaçıracağı zaten kesin şu an. Bence, daha fazlası muhtemel gözüküyor.

2009 Amerika Açık'ta şampiyonluk kazandıktan sonra iyi sonuçlar alamayan Kim Clijsters, Indian Wells'te de 3. turda kaybetti (Avustralya Açık'ta kaybettiği Petrova'ya). Clijsters maç sonrasında, oynamayı planladığı turnuva sayısını arttırmayı düşünmediğini söylemiş. Bunu yapması gerekse bile yapamayacağını belirtmiş, ailesi üzerindeki yükümlülükleri sebebiyle. Geri dönüşünün sebebinin de zaten bir şey ispatlamak olmadığını, tenisi sadece kendisi istediği için oynadığını söylemiş. Basın toplantısını bitiriş şekli de ironik. Clijsters, basın toplantılarını genelde uzun tutan biri olarak, bu yaptığı basın toplantısını "Jada'nın saat 7-8 gibi uyuması lazım. Şu an orada saat kaç bilmiyorum. Belki de cevaplarımı kısa tutmalı ve Jada'ya bakmaya gitmeliyim." diye esprili bir yaklaşımla sonlandırmış.

Hiç yorum yok: