30 Temmuz 2014 Çarşamba

Rafa Amerika'da Yok

En azından bir kısmında yok...

Dün antrenmanda sağ el bileğini sakatlayan Rafa Kanada ve Cincy Masters turnuvalarından çekildiğini açıklamış. Doktorlar 2-3 hafta dinlenmesi gerektiğini söylemişler.

Şimdi önümüzde iki ihtimal var. Ya gerçekten 2-3 hafta dinlenip Amerika Açık'a gelecek, ya da ha bugün ha yarın derken biz yine Doha'ya kadar bekleyeceğiz.

Şu an ilk ihtimal daha kuvvetli gibi görünüyor. Benim sakatlıklarla ilgili "Ne kadar ani gelişirse o kadar çabuk iyileşir" gibi saçma bir teorim var. Genelde tenisçileri uzun süre yatıran sakatlıklar uzun zamanın birikimiyle oluşuyor. Nadal bu turnuvaları atlayıp Amerika Açık'a gelirse tabi ki tam randımanla başlayamaz. Bu gibi bir durumda da ilk tur rakipleri çok önemli olacaktır. İlk 3 tur çok önemli, atlatırsa her şey olabilir. Sağ elinden sakatlanması da bir avantaj, forehand çalışmaya devam edebilir (Einstein detected).

İkinci ihtimalde ise sezonu kapatabilir. Nadal zaten US Open sonrası gayrıresmi olarak sezonu kapattığından çok da önemi olmaz sonuçlar açısından. Yani en azından kazanabileceği kupaları kaçıracağını düşünmüyorum.

Allah onun toprak performansına zeval vermesin de...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Uncle Toni ne demişti.. cinci ve roger'i kazanamayacaksınız ama usopen sizde diye bir kağıt getirilse kesinlikle imzalarım demişti..

Sakatlık nedeniyle işin %50'si dolaylı olarak da olsa gerçekleşmiş oldu..

İşin kalanı için ise ;

Hadi bakalım zor ama.. bekliyoruz.

kirpi dedi ki...

Kağıt neredeymiş, ben de imzalayacağım...

Adsız dedi ki...

Uncle Toni = ŞOM
Bu şomluğunun US Open sonucuna da etki etmesi dileklerimle.

kirpi dedi ki...

Belki adamın bir bildiği var??

Adsız dedi ki...

Bu sitenin eski halini özledim yav, hatırlıyorum da WTF 2010 zamanları ne güzel uzun uzun yazışırdık, şahane postlarıyla selamlardı bizleri Kirpi hanım hey gidi :), konuyla alakasız oldu ama öyle içimden geldi..

kirpi dedi ki...

Haklısınız ama hayat işte :( Doktora izleme jürim var günlerdir siteye uğrayamıyorum :(((