9 Temmuz 2014 Çarşamba

ATP İstabul Open

"Gözümle görmeden inanmam" diyenleri şuraya alalım.

Twitter'da görüşlerimi biraz özetledim. Biraz daha toparlayalım burada şimdi...

Öncelikle turnuvanın Roland Garros öncesi 250'lik toprak turnuvası olmasını olumsuz karşılıyorum. Roland Garros öncesi Munich ve Portekiz'deki Oieras turnuvaları ile aynı hafta. RG öncesi zaten biri zorunlu olmayan 3 adet masters turnuvası ve bir de Barcelona'daki 500'lük turnuva var. Barcelona'daki 500'lük turnuva zaten puan avantajı nedeniyle tüm önemli toprak oyuncularını cezbediyor. İstanbul'daki turnuva en fazla toprakta fazla iyi olmayan veya RG'den fazla bir şey beklemeyen ama toprak öncesi ısınmak isteyen oyuncuları cezbedebilir.

Haberlere bakınca Federer gibi oyuncularla görüşüldüğü yazıyor. Federer bence mantıklı bir isim, kendisi önceki sezonlarda da 1-2 maç için 250'lik turnuvalara gitmiş bir oyuncudur. Ama onun dışında Nadal'ın gelebileceğini yazabilecek kadar uçan gazeteler olmuş ki kendilerine müstehzi bir şekilde gülüyorum.

İstanbul turnuvasına katılmak arka arkaya 3 hafta turnuva oynamak demek iddialı isimler için. Bu 3 turnuvanın sonuncusu ile RG arasında 1 hafta var. Dinlenmek için yeterli bir süre değil. İstanbul başlangıçta iyi oyuncular için antrenman, iddiasız isimler için de "Ne koparsam kar" turnuvası olacaktır.

Peki turnuva buradan iyi yerlere gidebilir mi? Bence evet. Tesislere çok yatırım yapılacağı söyleniyor, eğer seyirci desteği de olursa takvim itibarı ile masters bile olacak potansiyel var. buradaki tek dezavantajımız coğrafi olarak toprak bölgesine biraz uzak kaçmamız olabilir.

Türkiye için başlangıçta daha verimli bir toprak turnuvası Wimbledon sonrası olabilirdi. Ama ben olsam turnuvayı daha cezbedici yapmak adına Ege'de bir yere alırdım. Temmuz ayında beton bölgesinde turnuva yapma fikri bana çekici gelmiyor. Plaj festivali tadında bir Temmuz turnuvası hem oyuncular hem de izleyiciler için daha çekici olabilirdi.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Aaa hiç haberim yoktu vallaha şaşırdım.
Takvime baktım da Nadal'ı direkt silebiliriz bence, iki İspanyol turnuvasının arasına bir de bunu sokuşturmaz. Federer beeeelki, 500'lük falan olaydı olabilirdi sanki. Djokovic beeeeelki, çünkü oram sakat buram sakat deyip çekiliyor turnuvalardan, o araya bu turnuva denk gelebilir.
Ama Nadal mümkün değil yani, kafayı yemesi lazım gelmesi için.

Adsız dedi ki...

Eklemeyi unuttum, İzmir süper olurdu bence, ulaşım rahat, öğrenciler rahat, para bol, deniz var :) İstanbul'da bi yerden bi yere gitmek uçakla ülke değiştirme mesafesinde maşallah.

kirpi dedi ki...

Ege'de deniz+kum+güneş temalı yaz turnuvası olsun işte :)

Adsız dedi ki...

Rafa'nın elbette gelme ihtimali var.. ! :) Hatırlayın sakatlıktan döndükten sonra Zebellos'a kaybettiği Vine Del Mar 250 lik bir turnuvaydı.. Tabii Rafa AO Open'ı atlamış kendine ısınmak için uygun bir yer seçti falan filan..

Ancak böyle bir ihtimalde katılabilir..(inşallah sakatlık vs olmaz da varsın İstanbul'a gelmesin.. )

Ayrıca İndian Wells Miami hemen akabine belki takvim olarak eklense daha başarılı bir zamanlama olabilir turnuva açısından.. Roland Garros'dan ne kadar zaman olarak uzak olursa o kadar iyi olacaktır..

kirpi dedi ki...

Aman sakatlanmasın da İstanbul'a gelmese de olur :))

turşu dedi ki...

del potro gelse bir de gulbis bence çok güzel olur bir tane de joker ohh tadından yenmez bence :))

kirpi dedi ki...

Ah nerede, vah nerde :(