18 Ağustos 2014 Pazartesi

Nadal US Open'da Yok

Evet sevgili okurlar yine güzel haberlerle karşınızda değiliz.

Nadal'ın zamanlaması felaket olan sakatlığı kendisine 4000 puana  mal oldu. Bence bu saatten sonra kırsın dizini otursun evinde, zaten sonbaharda puan toplayamıyor. Boşu boşuna debeleneceğine 2013 gibi bir sezon hedefleyerek kendine dikkat etmeli.

Bu hafta US Open Series kapsamındaki slam harici turnuvalar tamamlandı. Kadınlarda Serena iki şampiyonluk ve bir yarı final ile öne çıkan isim. Serena ile ilgili şöyle bir istatistik verelim, 2011'deki dönüşünden beri 25 kupası ve 17 yenilgisi var. Her türlü acaip tepkiyi vermekte özgürsünüz...

Federer'de bir final bir şampiyonluk ile çok iyi bir grafik çizdi. Murray ve Djokovic iyi sinyaller vermiyor. Her ikisi de Kanada'da şampiyon Tsonga'ya elendi ama Cincinnati'de Djokovic Robredo'ya elenerek ne kadar güvenilmez olduğunu gösterdi biraz. Murray'in durumu yine daha iyi, en azından yine şampiyona kaybetti.

"US Open, wide open" diyebiliriz. Sürpriz şampiyona hazır olun bence. Federer iki yıl aradan sonra masters kazanmış oldu ama enerjisi finale kadar götürür mü emin değilim. Nadal'ın çekilmesi onun için büyük avantaj. Bu arada Nadal 2005 Roland Garros zaferinden beri 5. kez slam kaçırıyor. Arkadaşımızın hala nasıl olup da masters şampiyonlukları istatistiğinde zirvede olduğunu anlamak mümkün değil.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Raybanları görelim :(((((((
Belliydi zaten çekileceği de işte umut fakirin ekmeği. 5 grand slam kaçırıp 14 grand slam kazanabilmesi bence daha müthiş. Sen sakatlan, ara ver, son geri dön, her tür kortta mini slam yap falan olacak iş değil :)
Her şerde bir hayır vardır, Paris Masters ve WTF gelebilir bu sene !

kirpi dedi ki...

Biraz zor aslında ama dönüş sonrası psikolojisinin düzeldiği düşünülünce olmayacak iş de değil gibi.

En azından döndüğünde manyak forehandleri olacak :)

Adsız dedi ki...

Düzeltme editi : FEARHAND :))

fedex dedi ki...

bu kadar sakatlıklara rağman masters 1000 serisinde neden zirvede olduğunu anlamak mümkün.. çünkü toprak swingini hiçbirzaman kaçırmıyor.. masterslere hatta grandslamlere pek etkisi yok.. roland garrosu kaçırmıyor hiç dikkat ederseniz..

fedex dedi ki...

bu sakatlıklara rağmen masters şampiyonluklarında zirvede olmasını anlamak gayet mümkün. çünkü toprak swingini hiç kaçırmıyor dikkat edersen. aynı şekilde roland garrosuda kaçırdığı görülmemiş..

Adsız dedi ki...

@fedex
Roland Garros'u kaçırmıştı 1 kere ama fi tarihinde olduğu için kimse hatırlamıyor, ilk şampiyonluğundan önceki sene çekilmişti Roland Garros'tan.
Zaten Roland Garros öncesi kendine bebek gibi bakmasından doğal ne olabilir ki, en güçlü olduğu yerde kozlarını en iyi şekilde kullanmak zorunda artı toprak kort vücudu diğer kortlar kadar hırpalamıyor. Gerçi bu sefer bileğini halletti, nasıl becerdi bilmiyorum ama oldu işte.