28 Temmuz 2013 Pazar

Bir Başka Ceza Vakası: Marin Cilic

Marin Cilic ile ilgili de ceza durumu söz konusu.

Cilic'in glikoz seviyesi düştüğünden eczaneden alınıp verilen bir ilaçta yasaklı madde varmış.Bu nedenle Cilic'in ceza alması söz konusu. Cilic test pozitif çıkınca ilacını da alıp yetkililere gitmiş ve "Böyleyken böyle, ne gerekiyorsa yapalım" demiş.Yetkililerle iş birliği yaptığı ve hemen teslim olduğundan 3 ay ceza alır ve US Open'a katılır deniyor.

Bir atlttaki Troicki haberi ile kıyaslayınca ortaya şöyle bir mantıksızlık çıkıyor; madde çıkan ama bunu söyleyen 3 ay alırken, madde bulunmayan neden 18 ay alsın?

Cilic daha fazla ceza almalı demiyorum; açıkçası ben de hep düşünmüşümdür ya farkında olmadan ilaç yoluyla yasaklı madde alınırsa diye. Cilic'in durumunda, aynen Troicki'deki gibi sağlık sorunu yaşadığı ve erken elendiği bir turnuva söz konusu. Doping alıp da avantaj sağlamaya niyetli gibi bir hali yok. Kasten bunu yapması veya devamlı yapması da söz konusu değil, 3 ay o nedenle uygun gibi geldi bana. Ama Troicki için verilen 18 ay saçma. Birinde oyuncunun bilinçli olarak kaçması gibi bir durum olsa da sonuçta yasaklı madde bulunamamış çünkü...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında Troicki tam da yazdığınız sebepten doping yapmış olabilir, yani ilk turda elenme meselesi. Dopingin zamanlaması çok önemlidir, RG öncesi dopingi yapıp form tutmak ideal bir zaman. Sporcular bazı turnuvaları asıl hedef için feda ederler dopingin etki süresi için.Yani Troicki testten kaçınmak için ilk turda rahat bir skorla elenmiş olabilir ama test patlamış tabii :) Kaldı ki kan vermeyi reddetmesinin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz. Tabii bu yazdıklarım komplo teorisi :)

kirpi dedi ki...

Bunların hepsi teori sonuçta :)

Ama RG'de etkisini gösterecek, buna rağmen ertesi gün kanda çıkmayacak doping var mıdır, ona bakmak lazım..

Adsız dedi ki...

Evet vardır :) Doping etkisini hemen göstermez zaten, belli aralıklarla belli dozlarda alınır. İdrarla atılmasını önlemek için de ekstra ilaç alırlar . Belli süre geçtikten sonra kanda da saptanamaz. Hatta tenisçilerin 2 ya da 3 ( tam emin değilim) testi kaçırma hakkı var ( yer bildirimi meselesi vs) Top 4'e bakın hepsi bu hakkı çatır çatır kullanıyor valla :)