13 Haziran 2012 Çarşamba

Foto: "Ana Caddeye Gir, Sonra Federer'e Sap..."

Halle'de Gerry Weber Stadyumuna yakın bir sokağa Federer'in adı verilmiş :)

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Gecen sene turnuvaya katilmadigi icin turnuva yetkilileri Federer'e demedigini birakmamisti,noldu ? Iste boyle ozur dilersiniz,Darth Fed'le ugrasilmayacagini anlamislardir umarim. #humble
Yazdiklarim saka tabi :) Cok hos bi jest olmus.

Adsız dedi ki...

Gecen sene turnuva yetkilileri Federer'e demedigini birakmamisti turnuvaya katilmadi diye, noldu ? Boyle ozur dilersiniz iste, Darth Fed'le ugrasilmayacagini anlamislardir umarim. #humble
Hehe yazdiklarim saka tabi, cok hos bi jest yapmislar bence !

Unknown dedi ki...

Birmingham çime katilsamıydı acaba? Bugün 18.30 da maçı var. nadal'ın maçı ondan 2 saat önce 16.00 da başlayacak bakalım ne olacak. Caddesinin yakın olduğu kortta?

Adsız dedi ki...

Halle'yi Nadal macinin ozetleri sayesinde gordum ilk kez. Merkez kort kac kisilik acaba ? Sanki major turnuva kortu gibi. Ustelik kasabada bu kort !!! Almanlar grand slam duzenlemeyi sonuna kdr hakediyor ya, 10 dklik ozetle bile muthis saygi duydum adamlara.

kirpi dedi ki...

@Adsız

Nadal'ın çiftler maçına 12.000 kişi gelmiş. Ben de müthiş saygı duydum.

Adsız dedi ki...

Rafita bu sokaktan geçerken ayağı kaysın, düşsün, turnuvaya bir daha katılmasın istiyordum ki ayağı kortta kaydı, elendi, güzel oldu:D:D:D

Unknown dedi ki...

Final t.haas- ve roger arasında. Al sana bir çim şampiyonluğu etti 77. Büyük ihtimal nadal ile arada 600 puan yada daha az kaldı. Wimbledeonda novakı eleyen babayiğit çıkarsa 1 numara yine exelansları olacak. Şöyleki çeyrek finalde büyük ihtimal djoko 5-6 numara ile federer 9-10 nadal 7-8 numara ile oynayacaktır sürpriz olmayacağını varsayıyorum. Bu durumda roland garro da büyük ihtimal sağ dizinde çekme oluşan nadal çeyrekte veda eder. Novak monfils ile oynarsa tabi iyileşti ise monfils onu geçebilir. federere muhtemelen toprakta çok iyi çimde vasat oyuncu gelir yarı final garanti. Monfilsin oyunuda federere sökmüyor desek al sana final. Finalde murray yada roddick gelse al sana tabi murray zorlar ama şampiyonluk güçlü ihtimal. Şayet bu senaryo gerçekleşirse john isner ya da roddickin nadalı daha 3-4 te elemesi gerekiyor. Hadi onu geçti berdych var. Şu halledeki gibi saçma bir oyun çıkarırsa kesin elenir nadal.

kirpi dedi ki...

Güzel senaryo ama gerçekleşme ihtimali devenin hendek atlama ihtimali kadar birşey.

aks111 dedi ki...

bu monfilsi hiç sevmiyorum arkadaş.Djokovic i elemesi zor ilk turda bile gitme potansiyeli var adamın :).

Unknown dedi ki...

haha monfilsi wimbledonda yarı finale çıkaranlar var hem de bu sene sakatlıklardan kurtulamamış monfilsi,puhahah rodick te finale gelmiş oy oy oy....

ebru dedi ki...

Ben de federer fanıyım ama ayaklarım yere basıyor Allahıma şükür.
Ama tabii gönül bu neler istemez?

Adsız dedi ki...

Nadal'in Halle'de elendigine zil takip oynayanlar var hahahah :) Arkadaslar gunaydin Nadal pazartesi gunu grand slam finalini kazandi :) Biraz dinlenmeye, nefes almaya ihtiyaci var malum onumuzde Halle'den daha onemli 2 cim kort turnuvasi var :)

Unknown dedi ki...

Senin beğenmediğin monfils fransa'nın 1 numarası. Kaldıki roddick'i yarı finale çıkarmadım. 3-4'te nadalla oynarsa diye varsayim yaptım. Onu geçerse tabiki murray ile yarı final oynar. Monfils ağır güç antrenmanları yaptığından ötürü sakatlanmış yani vücut o tempoyu hazmederse dahada iyi döner.londra çimde oynanacak gelecek hafta. Oy oy oy gibi çocukça posta koyacağına adam gibi yorum yapmayı öğren. Sende bir kelime haznesi var mi? muteşabih :- Kaldıki halle gibi bir yerde çeyrek finali zor gören nadalın 1 haftada toplanması ne kadar mümkün göreceğiz. Varsayimlar üstünden gittik fakat yinede olası senaryolar. Federer zevk verdiği için seviliyor demişsin evet zevk veriyor o ayrı. Ancak karakterli ve kazanmak için bir tarafını yırtarcasına bağırmıyor. Rakibe saygısı kimsede yok. Dernek kurup afrikaya yardım gondermesi ayrı bir karakter göstergesi. Dahası 3 dil biliyor gittiği her yerde seviliyor, sokaklara adı veriliyor ve bunlara rağmen tevazuyu elden bırakmıyor. Nadal yada bir başka tenisçinin kazanma hırsı dışında bir numarası yok. Nadal zengin bebesi. Aile'nın alayı sporcu tenise 4 yaşında başlamış. Federer ise ilk raketi 9 yaşında almış, futbol ile tenis arasında kalmış fakat tenis tutkusu onu buralara getirmiş. Yani nadalın imkanlarına göre çok geride. Üstelik teknik detayları öğrenmek için biraz fazla geç kalmış ancak buna rağmen görüyoruzki hem oyun tarzı, hem tekniği, hem karakteri sessiz duruşu onu tarihin en büyük tenisçisi yapmaya yetiyor. jim connorslar, sampraslar vs. daha üst istatistikte kupa almışsada yinede 2000'li yılların rekabetçi tenisinin ve tüm tarihin en büyük oyuncusu ve ne nadal ne novak onu tahtından edebilir! Biz federeri işte bu yüzden seviyoruz. Nadal 21 grandslam kazansa bile o karakterle federer kadar hatırlanmayacak. Ki novak önümüzdeki 2 yıl onun 11'ine ulaşır

kirpi dedi ki...

Federer'in raketle 9 yaşında tanıştığı yanlış. 6 yaş grubunda bölgesinin en iyisi olduğunu bildiğimize göre bu bilgi de an az Nadal'ı ilk olarak 2004 RG'da izlediğiniz kadar doğru malesef :)

Federer Afrika'ya yardım gönderir, çünkü kendisi anne tarafından Afrikalıdır. Nadal Hindistan'a yardım gönderir ama Hindistanla alakası yoktur.

Karakterine salladığınız Nadal'ın bugüne bugün bir kez bile bir maçta işle kötü gittiğinde dönüp seyirciye çemkirdiği görülmemiştir, müdahale etseler bile.

Adsız dedi ki...

Nadal zengin bebesi mi ? Cocuklugunun gectigi apartmanda yasiyor hala, şatosu yok. Monte Carlo'ya vergi cennetine kacmadi. Bryan Brosun Nadal'in ekonomi sinifinda seyahat ettigini ve ucakta sıkılmadan tek tek imza verdigini gorunce ne kdr sasirdiklarini anlatan yazilarini bi okuyun bence. Ama tabi canim Nadal Federer'in GS rekorunu tehdit ettigi icin kotu, sinirinden raketle sandalye parcalayan Novak iyi neden cunku rekorunuzun bekcisi ve koruyucusu :)

Adsız dedi ki...

Karakter, kişilik meselelerine girmeyeceğim zira İspanyolların zaten 'kazanmak uğrunda herşey mübahtır' zihneyeti üzerinden götürdükleri çirkeflikler ortadadır, hemen her branşta. Yazık ki Rafa da bunun istinası olamamış. Amcacığı ile birlikte müthiş ikililer bu tarz konularda ve de kimse ellerine su dökemez. Federer gibi bir profesyonelin de hiçbir konuda kıyısından köşesinden geçemez. Sizin gibi garip istisnaları da olsa genel kabul bu çok şükür. Ve son olarak Rafi, Fedex'in GS rekorunu mu tehdit ediyor? Bir toprak kort spesiyalisti olarak kariyerinin sonuna kadar RG 'yi kazanırsa belki.

Unknown dedi ki...

http://www.biyografi.info/kisi/roger-federer
Sayın kirpi bunu bir oku.
2. olarak seyirci ile diyaloğa girmiyor dediğiniz nadal ve amcasi roland garros seyircisi aptal. Wimbledeon başka güzel demiştir. Hindistana yardım gönderiyor dediğiniz nadal sadece kıytırık bir reklam filmini oraya bağışladı. Federer fon kuruyor. Annesi güney afrikalı fakat tsunami felaketi için yaptıkları asla yadsınamaz. Federerin seyirciye bağırdığı tek slam geçen haftaki yarı final maçıdır. Nadal ise hemen her maçta rakibin konsantrasyonunu bozmak için sessiz başlayıp forhand vururken 2. oyunda servis sırası kendinde iken yırtınmaya başlar. Karakteri zayıf. İşler kötü gittiğinde bunu görüyoruz. Novak zaten sinirli bir adam o dahada zayıf. 2012 Avustralya açıkta toni nadalın yüzünü gördük. Fransa açık 4. set oyun 2-1 ken nadal ıspanyolca hakeme küfür ediyordu. Nadalı savunayım derken gaf yapma. 2004'te ortaya çıktı değil İzledim dedim. 2001 patentli olduğunu ve 2003'e kadar yeterli seviyeye ancak geldiğini senden iyi biliyoruz. Federer 6 yaşında tenise başlamışta niye 12 yaşına kadar ısviçre tenis akademisi bu çocuğu görmemiş. Bak kardeşim nadal dediğin adamın raketi orta seviye oyuncuların kullandığı çok geniş tabanli tabir yerinde ise her topa uzansın diye tasarlanmış bir kürektir. Cesur adam federer gibi en zor seviye raketini alır, miss hit yapsa bile yılmaz profosyonelce daha iyi vuruş yapmak için uğraşır. Nadalın raketi tam bir korkak raketi. Kazanmak için her yol mubah raketi. Benim karakterim bu, raketi. Nadalda gram yürek varsa o raketin inçini 2-3 birim düşürsünde görelim ne kadar falso verecek! Görelim kaçıncı turu görecek. Senin eleştirdiğin federer o 16 grand slam'i oynanmasi en zor raket ile aldı. Djokovicin raketide nadala yakın. Bu ikisi çocuk raketi ile ancak 16 slam aldı. Cesur oynayıp alsalardı ayakta alkışlardm

kirpi dedi ki...

"Hindistana yardım gönderiyor dediğiniz nadal sadece kıytırık bir reklam filmini oraya bağışladı." Yanlış, tamamen ücretsiz olan tenis ve diğer eğitimleri veren bir okula destek veriyor bir kaç yıldır.

"Federerin seyirciye bağırdığı tek slam geçen haftaki yarı final maçıdır" Yanlı, Djokovic'in ailesine bağırmışlığı da meşhurdur.

"Fransa açık 4. set oyun 2-1 ken nadal ıspanyolca hakeme küfür ediyordu." Yanlış, sadece söyleniyordu. HAkemin kendisi açıklama yapıp "Bana söylenen bir şey olmadı" dedi. Hakeme "Shit" dediği için ceza alan oyuncu Federer'die, US Open 2009'da 10.000 dolar ceza yemiştir.

Raket üzerinden karakter tahililinize koptum :) Ona bakarsanız Federer turun en ağır raketini kullanıyor. Tam bir "ben dokunayım, top uçsun" raketi. Turun en beleşçi tenisçisi mi diyeceğiz o zaman ona da? :D

Russell dedi ki...

wimbledon senaryon çok hoşuma gitti roger federer. eğer federer bu sene wimbledon'ı alırsa sitenin anahtarını sana vericem.

kirpi dedi ki...

@Russell

Bu sezonun değerlendirme anketine "En orjinal fantastik senaryo" diye bir ödül daha koyalım. Adayım Roger Federer :) Şu devirde finale Roddick yazabilecek bir kafa her türlü ödülü hakediyor bence..

Russell dedi ki...

yarı finale de monfils. :D

kirpi dedi ki...

Onu bilinçaltıma atmışım ben... Görmemiş saymışım kendimi...

Adsız dedi ki...

herşey tamam da rafa'ya karakteri zayıf demek biraz abest olmuş hele ki cümlenizdeki işler kötü giderken pek olmamış sayın rf, zira rafa'nın kariyeri hep inişli çıkışlı olmuştur yani alışık olunduğu gibi ufak ufak ivme kazanıp yukarı doğru yol alıp tepeye varıp aşağıya inmemiştir, bir kaç zirve birden vardır, birkaç kez aşağıya inmiştir ama ama onu diğerlerinden en çok ayıran budur zaten. yukarı çıkmayı öğrendiği için aşağıya indiğinde yukarı çıkacağını bilirsiniz, beklersiniz ve sabrederseniz, olur. grand slam sayılarına bakınca federer'den daha geri olsa da kariyerindeki bu iniş çıkışlar (sıralama açısından) sayesinde izleyici için merak uyandırmaya devam ediyor. 3 yıl federer'in arkasında 2 numarada kaldı, sıkılmadı, yorulmadı ve çalışmaya devam etti tam herşey yolunda derken en güçlü olduğu kortta rg'de kaybetti,sakatlandı, o dönem ki felakt tellallarını unutmamk gerek. bunlar dışardan kolay hatta üzerinden yıllar geçince daha da kolay ama ben o dönem çirkefliğine rastalamdım, vazgeçmedi, daha da iyi olarak döndü derken djokoviç rekabeti patlak verdi ve o tekrar tekrar başardı sizin için maalesef.... fransız medyasını yaptıklarını unutmayın, bence tepkileri normaldi. neyse bir türk rafa'nın facaebook sayfanında yorum yapmıştı seni kimse sevmiyor diye, 10milyon takipçili rafa'ya. sporun hiçbir dalında dominasyon sevmediğim için takip ediyorum nadal'ı. önce federer'in krallığını yıktı ( aynen böyle oldu, rafa olmasa roger 20grand slami yapardı) sonra da kimsenin krallık kurmasına izin vermedi, ki kendisi bence bir kral değil, olamaz sadece bir savaşçı bence roger olmazsa o da olmazdı ya da hikayesi bu denli keyifli olmazdı, 2008 wimbledon roger'a karşı kazanıldığı için değerli idi, (kendi içinde başka değerleri muhakkak vardır...) 2012 rg ise nole'a karşı alındığı için bu denli keyifli... spor insan rekabetinin en insancası rica ediyorum bu adamlara saygı duyalım.zira rafa sadece siz öyle tarif ediyorsunuz diye öyle olmayacak. ama oyununu beğenmemek pek mümkün zira ben en çok pete sampras oyununu ve dominasyonu sevmezdim ötesi yok.

Adsız dedi ki...

evet işin ilginç kırmıda siz bir roger federe fanı değil aksine rafael nadal anti-fanı olmalısınız son cümlenizle umudunuz djokoviç... olabilir o da biz rafaseverleri ilgilendirir bir sonraki rekabetin kiminle olacağına dair nasılsa bizim için sorun yok. ben bir alexey yagudin fanı olarak onun evgeni plushenko yenilgisi sonrası ile ilgilenmedim zira ben bir aleksey hayranıydım ondan sonra evgeni'nin ne zaman kime kaybettiği ile ilgilenmdim. yazdıklarınız okuyun aklı selim ile taraftar olmak ne demek bir dah düsünün.

Unknown dedi ki...

O bu değilde bugün hallede tommy bizi haasladı. Ulan keşke quens'e katılsaydık. Madara olduk çok pis bozulduk. Her neyse gelelim iddialara
1-roddick dediğiniz adam dünya 21.si. 2009 Wb finalisti ve 3 kere finalde federere kaybetti. 249.9 km hızla servis atıp rekor kırdı.
2-Monfils dediğin adam ilk 10'a girmistir. İyileşmiş bir monfils adama sorun olur. Kaldıki bunlar senaryo. Nadalcıları biraz kızdıralım dedik. Fakat yine de almanlar nadaldan set alır buna yüzde yüz eminim. Haas olursa çok zorlar o da ayrı. Monfils gafıma sonra bakip bende güldüm.
3-O sorunlu u.s open da ceza alan alanaydı üstelik adam samprası geçmek için biraz agresif olabilir. (nadal borgu geçmek için bu sene nasıl agresif oynadı gördük)
4-Raket işine gelince gaf yaptığını kabul et. En ağır raketi kullanmak bir adama ancak servislerde avantaj sağlar. Nadalda ağır kullansın. Fakat bu durumda nadal sıkça miss-hit yapar. Tıpkı şu an federerin yaptığı gibi. Üstelik 3-4 inç küçük raket nasıl en ağır onu anlamak ayrı bir güç. kasnakta ultra bir metal var herhalde. ya da tellerde ne var platinyum mu? Tur'un en ağır raketi ve vuruyum uçsun argümanı talihsiz bir açıklama olmuş. Vurup ucunca oyun alanında tutamayacağını da pekâlâ bilirsin. Demekki federer bu zamana kadar olağanüstü bir yetenekle topları sahanın içine ucurmuş. 16 slam bu ağır ve küçük başlı raket ile gelmiş bu bilgiler iyi oldu. Zaten benim söylediğimde buydu. Nadal hafif ve gençler raketi ile ve büyük başlı o hafif raketi istediği gibi hareket ettirmiş ve rg'lere abone olmuş. Bravo sayın kirpi doğruyu kendiniz buldunuz. Kutluyorum.

kirpi dedi ki...

Yahu isteyen istediği raketi kullanır, herkes kendi oyununa uygun raketi alıyor. Nadal'a raketine bakarak karakter anaizi yapmanın komikliğine dikkat edin bari dedim.

Nadal ağır raket kullansın e peki Federer de büyük raket kullansın o zaman? Madem büyük raketle işler daha kolay, gerizekalı mı bu adam sürekli küçük kafa raketle oyunuyor? :)

Saçma oldu yorumunuz, kabul edin :)

Adsız dedi ki...

Ahaha Nadal toprak kort spesyalistiymis :) Evet toprak kortu baska hicbir teniscinin hicbir kortu domine edemedigi kadar domine ediyor orada tum duny hemfikir ama unutmayin ki '' career golden slam '' yaparken 3 tane sert kort engelini asmasi gerekiyordu ( Aussie Open, US Open, Beijing ) ve de asti, Federer tek toprak kort slami icin kac yil beklemisken ustelik. O yuzden birini sevmeseniz dahi takdir etmeyi bilin azicik, su ulkenin salak spor kulturu ve elestirisinden arinin biraz.

Adsız dedi ki...

Federer, tek slam için bu kadar beklemeseydi rafitanın herhangi bir toprak kort dominasyonundan da söz edemezdik zaten :P Siz de 7 si toprak kort olan 11 Slamle Federer'in rekoruna göz kırpıyoruz diye böyle havalara uçamazdınız. O yüzden bir açıdan bakarsak iyi ki beklemiş Federer RG için o kadar. Herkesi sevindirmek lazım:P:D

Adsız dedi ki...

roger federerin yazdıklarının saçmalığı bir kenara nadalın yaptığı yardımla federerin yaptığı yardımı federerin annesi afrikalı olduğu için yaptığını söylemek ve karşılaştırmak ??? en az roger federerin yazdıkları kadar saçma...wimbledonu federer kazanırsa (çok az bir ihtimal olsa bile böyle bir şey olabilir) sitenin anahtarını teslim edeceğini söylemek (yani yapmıycağı bir şeyi söylemek..bir federerciye federeri küçümseyerek yanıt vermeye çalışmak??? blogun rengi belli bunu biliyoruz burda bir sıkıntı yok da cevapların da federeri hiç sevmediğinizi belli edecek şekilde olmasına gerek yok aslında

kirpi dedi ki...

Arkadaş raket ve yardımlar üzerinden karakter tahlili yapmaya başlayınca anladığı dilden yazalım dedik.

Bir değil, iki değil neredeyse yirmi kez kendi dilimizle yazdık ve anlaşılmadı, bir de arkadaşınkini denedik.. İroni yani..

Adsız dedi ki...

Malum adsizin yazdigina gore Federer biz Nadalcilar sevinsin diye bilerek RG'yi kazanmamis, beklemis. Fantastico :)

Adsız dedi ki...

Bence de fantastico:P En az seninkiler kadar:D:D:D

sputnik dedi ki...

cumlelerden federer'i, nadal', djokivic'i cikartip yerine fenerbahce, galatasaray ve besiktas'i koysak, ardindan da bu "tartismayi" alip bir futbol forumuna kopyalayip yapistirsak bence kimse aradaki farki anlamaz. nefesinize, zamaniniza yazik degil mi yav... futbol taraftarlarinin manyaklarindna kacmak icin tenis izliyorum ben ve su yukarida olana bitene bak. vallahi cok yazik... bir o kadar da acikli.

Unknown dedi ki...

offf Roger Federer nickli arkadaşın raket seçimleri hakkında yaptığı yorumdan sonra kendisine cevap vermeden sessizce uzaklaşmanız gerekirdi bence arkadaşlar, gereksiz uzatmışsınız,yahu böyle salak bir yorum,böyle saçma sapan bi karşılaştırma olabilir mi? hıyar mısın arkadaşım? okurken bir yandan güldüm bi yandan üzüldüm bi yandan sinirlendim,böyle izleyeceksen tenisi böyle yorumlayacaksan siktir git ilgilenme şu sporla futbol tam sana göre,bunlar ne kadar cahilce ve salakça raket yorumları böyle, diğer karşılaştırmalara değinmiyorum bile yok şöyle bağış yaparmış yok nadal zenginmiş, eyvah be arkadaşım ne kadar sağlıksız bi gözlemcisin!!