8 Nisan 2012 Pazar

Video: "Top Benim, Oynatmıyorum..."



Serena gerçekten de oynatmamış Stosur'u. İzleyin, izlettirin, zaten çok vaktinizi almaz :)


Ya da diyorsanız ki "Top sektirmeler, sandayle araları sizin olsun ben sadece işe yarayan puanları göreyim..." maçın yarısı şurada

17 yorum:

kirpi dedi ki...

Bu maçı izleyen Sharapova derin bir nefes aldı herhalde...

Adsız dedi ki...

Neden diye sorsam?

kirpi dedi ki...

Buna benzer bir Serena dominasyonu 2007 AO finalinde de olmuştu: 6-1/6-2. O zaman sanki Sharapova çok beceriksiz kalmış gibi gözükmüştü ama görüyoruz ki mesele o değil. Stosur daha bir turnuva önce Serena'yı yenerken, 1-2 hafta sonra ezilebiliyor. Demek ki Serena'nın arada sırada böyle ekstrem performansları oluyor, yendiği isimden bağımsız olarak.

Adsız dedi ki...

Ha anlamakla birlikte %100 katiliyorum:) Serena baslibasina bir olay.Kadin kendi oyununu iyi oynadigi zamanlar rakibin hayatinin oyununu oynamasi da kar etmiyor. Iste ayni senaryo,farkli figuranlarla oynanip duruyor... :))

kirpi dedi ki...

Sharapova da "Ben de mi bir şey var?" diye düşünmekten kurtulmuştur işte.

RG finalisti, son US Open şampiyonu kadın bile dümdüz oldu :)

Adsız dedi ki...

Bi seyi de eklemek isterim gecen hafta Lisicki'yi teselli edisini cok takdir ettim.Yani yuzlerce teniscinin sakatlanip cekildigi mac hatirliyorum da her seferinde rakiplerin yapmacik bir alaka ve surat ifadesiyle magdura yaklasma goruntusu...Bizim deli Serena'nin egilip sapkanin altindan kontakt kurma cabalari,sirt sivayislari sempatikti.Yada Lisicki oyle aglarken Serena yerinde ben olsam tipatip ayni seyleri yapadim die dusundurttugunden oyle geldi.

kirpi dedi ki...

Düşünüyorum da Serena 2010'da ayağını sakatladığında kimsenin onun için üzülmemiş olmasını geçtim, sakat olduğuna bile insanları güç bela inandırmıştı. Sonra o ayak sakatlığı yüzünden ölüyordu neredeyse.

Ben Serena'nın sakatlıklarını aşırı dramatize etmemesini taktir ediyorum. Çoğu zaman bandajlı falan oynar ve her sakatım dediğinde de sakattır ama kariyerindeki tüm krizler gibi sakatlıklarını da geçiştirmeye çalıştığından kimseyi inandıramaz.

Ama diğer tenisçiler öyle değil işte. Lisicki ağlayarak kortu terk edince herkes üzülüyor, ama onu teselli eden ve ondan çok daha ağır sakatlıklar geçiren Serena'nın durumu hiç kimseyi bu kadar etkilemedi.

Lisicki'nin sakatlığına tabi ki üzülmüştür bence ama sırf "Yaa ooof, buna mı ağlıyorsun, ben ölümden döndüm, kalk kalk bişeyin yok" tavrına girmediği için bile ayrıca saygı duydum.

Zaten turda iyi geçindiği bir sürü isim var, ama iyi geçinebildiği bir tek isim bile olmayan (olamayan) isimlere bile bazen daha fazla saygı gösteriliyor ya, nasıl delirmiyor anlamıyorum. Üzerinde bu kadar gereksiz baskı ve yaftalama olmasına rağmen bu kadar kontrollü ve yeri geldiğinde mantıklı davranması bir başarı bence.

Hatırlıyorum da 2009 sezon sonu finallerinde Wozniacki maçtan çekilince seyirciye Wozniacki'yi alkışlatmıştı, ES spikeri bu olayı "Serena başarısını kutluyor" olarak aktarmıştı.

Önyargının gözü kör olsun :(

sekoser dedi ki...

Serena fazla hırslı bir sporcu, ne fazlası ne azı. Çoğu insan bunu sempatik bulmaz. Olayın dibinde bence bu var.

Daha doğrusu kimi zaman o hırsına teslim olması.

Ön yargı falan oralardan geliyor işte.

kirpi dedi ki...

En az onun kadar hatta daha hirsli olan oyuncular da var, onlara ksrsi bu tavir yok ama.Demin yazmayayim dedim ama en basit ornegi Henin. Mac kazanmak ugruna sportmenligi gectim insanligini rafa kaldiracak kadar hirsli ama onun uzerine bu kadar gidilmedi. Ben hic Serena'yi hakeme yalan soylerken gormedim. Girdigi yersiz tartismalsrin hepsinde gercekten hakli oldugnu dusunuyordu. Yine nahos ama Henin'le kiyaslamam bile.

Adsız dedi ki...

Olaya ben de dahil olayim :) Serena'yi severim ama hakkindaki olumsuz dusunceleri anlayabiliyorum. Dushevina was scared by Serena videosunu izleyin, kac tenisci filede el sıkısacakken höaaaaa diye rakibinin suratina haykirir. Ya da kac oyuncu hakeme o topu bogazina sokarim der. US Open finalinde Asderaki ile olanlar rezillik, bir de utanmadan kadina bana dogru bakma, cevir kafani, kotu kalplisin gibisinden konustu. Daha arasak neler bulunur.

kirpi dedi ki...

Serena'nın hareketleri aşırı zaten ona bir şey demiyorum. Ama en azından dürüst, içi dışı bir yani. Henin ile kıyaslamam bile o açıdan. 2003'teki maçta yavru köpek bakışlarıyla "Ama ben elimi kaldırmadım kiiii, bana iftira atılıyoooor.." deyişini hatırladıkça saçlarını yolasım geliyor öyle söyleyeyim :)

Benim için sporcuların içi dışı bir olanlarını daha çok seviyorum. Serena da böyle biri. Zaten tam da bu yüzden turda Henin'den çok daha fazla seviliyor bence.

Adsız dedi ki...

Henin zaten kizim tenisci olsa karakterinin bana benzemesini istemem demisti galiba :) Bu da birsey :)

kirpi dedi ki...

Ne anlamda söyledi onu acaba? :) Hayır yani "Ben çok pasiftim daha yırtıcı olsun" demeye getirmemişse iyi :D

gün dedi ki...

Serena o hırsını kontrol edemediğinden itici oluyor kimi zaman. En hırslı demek istemedim yani.

kirpi dedi ki...

Evet hırsını kontrol edemeyenler genelde itici olarak algılanıyor. O nedenle Serena'ya da tepkilerin olması doğal bence. Ama diğer tenisçilerin hareketleri ve onlara gösterilen veya gösterilmeyen tepkilere bakıldığında bazen aşırıya kaçıldığını hissediyorum.

Adsız dedi ki...

Su yazinin altina sadece imza atarim.

Adsız dedi ki...

Serena gozonunde oldugundandir bence. Ama hakemlerle olan olaylari da pek unutulacak cinsten degil. Topu bogazindan sokarim ne demek ya :)