19 Ocak 2012 Perşembe

Avustralya Açık: İlk 2 Tur

İlk 2 tur geride kalırken değerlendirme zamanı da geldi çattı.

Önemli seri başı isimlerden dökülen yok. En çok şaşırtan Sweeting karşısında 5. seti gören Ferrer oldu. Ferrer setlerde 2-1 geriden gelerek yendi rakibini bugün. Onun dışında Federer şansını konuşturdu ve rakibi maçtan çekilince ilk tur maçından sonra 3 gün ara aldı. İlk tur maçını çok çok rahat bitiremediğinden bu fazladan dinlenme süresinin mutlaka faydasını görmüştür. Murray yavaş başladıysa da giderek rahatlayacak gibi. İlk maçında ilk seti kaybetti bizim evlatlık Harrison'a, bugün ise 9 oyun bıraktı Malisse'yi süpriz bir biçimde geçen Roger-Vasselin'e. Üçünci turda Llodra var; iyi oynayan bir Gulbis'ten iyidir. Djokovic ise o sezonun sonundaki "Oy kolum, vay bacağım..." hallerinden sonra artık yumurtada ne kadar kaldıysa aynen 2011'e başladığı gibi başladı. İlk 2 tur sonu itibarı ile en net favori. Nadal ise aynen geçen seneki RG ve Wimby başlangıçları gibi ağır başladı. Onun akıbeti aynen son 2 senedeki gibi çeyrek finalde belli olur; o maçı iyi oynarsa finale, oynayamazsa evine gider. Doktorasını alan Dr. Youzhny ilk turda Golubev'e elenerek akademik kariyerin tenis kariyeri üzerindeki kötü etkisine güzel bir örnek sundu. Ben o nedenle tenis oynamıyorum zaten. Del Potro ilk 2 maçını da çok açık farkla kazanmadı, kaderini Federer belirler muhtemelen. 4. turdaki maçı at kuyruğum Dolgopolov ve sineğimiz Tomic arasında oynanacak ve bence seyri zevkli olan maçın galibi olacak. At kuyruk şimdiden 10 set oynadı bu arada. Minik kuşum Anderson ise Berdych ile oynayacak ki bu da zevkli olur. Çeyrekteki diğer maçlar beklemediğim bir direnç ile 3. tura gelen Almagro (ki arada zibidi Dimitrov'u eledi) ve servis volecilerin kapışması olan Isner - Lopez maçları.

Kadınlar için "son slam şampiyonu, bir sonraki slamin ilk turunda elenir" kuralını geliştirirsek kısmen de olsa istikrar yakalayabiliriz sanıyorum. Kadınlarda Stosur, Pennetta, Schiavone, Pavlyuchenkova, Safarova, Cibulkova elendiler. Diğer seri başları içerisinde ciddi sıkıntı yaşayan yok ki asıl şenlik de bundan sonra başlar zannediyorum. Sakatlık şüphesi ile gelen Sharapova, Clijsters ve Serena (ki en taze ve en kötü sakatlanan da o sanırım) şu ana kadar iyi bir görüntü çizdiler. Li de sezon bailangıcı performansını sürdürüyor. Bu tarafta şampiyonluk favorilerinin ortaya çıkması için bir kaç tur daha beklemek gerekecek. Sharapova-Kerber, Kuznetsova - Lisicki maçları zevkli geçebilir.

Mod Değerlendirmesi

:(

- Roddick'in sakatlanarak Hewitt maçından çekilmesi
- Date-Krumm'un ilk turda elenmesi
- Stosur'un ilk turda elenmesi
- Nalbandian'ın itiraz konusunda haksızlığa kurban gitmesi

:)

- Hewitt'in üçüncü turda olması
- Bayan sakatların sağlık durumlarının iyi görünmesi
- Ferrer'in köpekli fotosu.
- Lendl'ın Murray maçında gülümsemiş olması

:/

- Baghdatis'in kırdığı raketler
- Kader Nouni'nin yönetim soruları
- Turnuvanın programlama hataları, Serena'nın ilk tur maçına neredeyse gece yarısı çıkması, Nadal ve Federer'e aynı gün arka arkaya gündüz maçı verilmesi
- Basın toplantılarında sorulan dedikodu odaklı sorular

Hiç yorum yok: