20 Kasım 2011 Pazar

Federer-Tsonga Maçı

Tekler için kötü bir açılış maçıydı. Son anlarını yakaladığım Nestor/Mirnyi - Bopanna/Quareshi maçı daha zevkliydi diyebilirim.

İlk set Federer'in iyi oyunu ve Tsonga'nın hataları ile 6-2 bitti. Tam biz bu maç 50 dakika bile sürmeyecek derken hoop, ikinci sette Federer saçmalamaya başladı. Bu seti o 6-2 kaybetti. Final setinde ise servisinde ilk sallanan oyuncu Federer olduysa da krizi atlattı. Sonra Tsonga zorlanmaya başladı ve bir oyunu servis kırma puanı çevirip aldıysa da maçta kalmak için bunu başaramadı ve 6-4 ile seti ve maçı kaybetti.

İzlemeyenler bir şey kaçırmadı. Bolca garip garip hatanın olduğu tatsız bir maçtı. 3-5 güzel puan ancak olmuştur. Tsonga genel olarak servislerinde sıkıntı yaşadı, ikinic seti ikinci servisleri ile görütdü zaten. Federer ise artık kendisinde alıştığımız "iyi aslında ama, hem maç içinde hem set içinde dengesiz" olma özelliğinden bir şey kaybetmedi.

Grupta Fish'i etkisiz eleman gibi kabul edersek kilit maçın Tsonga-Nadal maçı olduğunu söyleyebiliriz. Nadal açılışı grubun en zayıf halkası ile yapacağı için şanslı. Kort aşırı hızlı değil, çok yavaş da değil. Ama toplar çok yükseliyor. Kapalı sert zemin olmasına rağmen spinli forehand iyi bir tercih olabilir.

2 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

Fish etkisiz eleman mı ? :)

kirpi dedi ki...

Şu an için öyle görünüyor.