7 Haziran 2011 Salı

Federer Halle'de Yok

Federer kasığında hissettiği bir rahatsızlık nedeni ile Halle'den çekilmeye karar vermiş.

Halle ile "ömür boyu" anlaşması olduğundan turnuva direktörü vermiş veriştirmiş. Kısaca özetlemek gerekirse "O kadar seyirci bilet aldı... Son dakikaya kadar bilmiyorduk... Böyle ömür boyu kontrat olmaz ki..." gibi bir şeyler söylemiş.

Benim anlamadığım bir kaç şey var. Birincisi ömür boyu anlaşma nedir ve bir sporcu bunu neden imzalar? İkincisi toprak slaminden hemen sonra çim turnuvası mı olur? Slam finalisti oyuncuların karakteri zıt bu iki zeminde arka arkaya oynamalarını beklemek biraz fazla değil midir? Peki ya slam finalisti bit oyuncu hemen ertesi gün için niye turnuva sözü verir? 2 slam arası 2 hafta olur mu?

6 yorum:

Russell dedi ki...

çok zor sormuşsun. :(

Unknown dedi ki...

hakkaten sorular zor

kirpi dedi ki...

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :)

Böyle de anlayışlı bir hocayımdır.

ezgi e. dedi ki...

Bu ömür boyu anlaşma meselesini ben de anlamadım. Her yıl geleceğim gibi bir madde mi var yoksa Wimbledon öncesi hazırlık döneminde Queen's Club'a değil de hep bu turnuvaya geleceğim gibi bir şey mi? Çok sıkışık bir dönemdeki turnuvaya, son yıllarda sürekli de katılmazken her yıl katılacağım sözü verdiğini sanmıyorum. Ama Fededer zaten hep bu turnuvayı seçerken anlaşmaya ne diye gerek duyuldu onu da bilmiyorum. Karışık işler..

Bu Roland Garros-Wimbledon arası dönemin yeniden düzenlenmesi meselesi konuşulmuştu bir ara sanırım ama iki grand slam de takviminde herhangi bir değişiklik yapmaya karşıydı ve bu saçma düzen devam ediyor ne yazık ki. 2 slam arası 2 hafta olmaz.

Federer son 4 yılda bu turnuvaya 2 kez katıldı ve katıldığında Wimbledon'ı kazanamadı; katılmadığı 2 yılda ise kazandı. Rahatsızlığı mı var totem mi yapıyor şüpheliyim. :D

QuaresmA dedi ki...

Birkaç yıl önce Real Madrid zirvedeyken, başarı sarhoşluğuyla Raul ve Casillas da Real Madrid ile o tarz kolpa bi ömür boyu sözleşme imzalamışlardı. 2 yıl sonra, başarılar gidince Raul'u göndermişlerdi, o aklıma geldi ömür boyu sözleşme diyince :)

Adsız dedi ki...

Arkadaslar bu anlasmada anormal bir sey yok, aksine Federer icin akilli bir durum. Karsiliginda muhakkak para aliyor. Yani bir gun gelir Federer artik ilk 20'ye bile giremiyor olsa bile bu turnuvayi oynarsa garanti parasi var..

Ayrica eminim sakatliklar konusunda bir madde vardir anlasmada. Halle turnuva direktoru o kadar kisiye dert anlatmak zorunda, tabii kendi ustunden oklari cekmek icin biraz baskalarini hedef gostermesi lazim, burada da en musait Federer.

They'll get over it :)