10 Haziran 2011 Cuma

Çim Raporu

Queens'ten başlayalım. Burada çeyrek finaller Nadal-Tsonga, Roddick-Verdasco, Murray-Cilic şeklinde oluştu. Bir başka çeyrek finalist çimin acemisi Del Potro'yu 2 tie-break ile eleyen, son İstanbul Challenger şampiyonu Mannarino. Ama rakibi hava karardığı için belli olamadı; ya son şampiyon Querrey ya da Ward olacak. Cilic Marsel'i yenen Bellucci'yi ilk seti tie-break ile aldığı, ikinci seti de halka ile verdiği maçta yenebildi. Marsel olsa turlardı belki. Murray maçını alması zor. Verdasco Nalbandian'ı eleyerek çeyreğe gitti. Nalbandian burada iki maç kazandı, bu sevindirici. Roddick ise çıkış yakalamak için son şansı olan bu turnuvaya hazırlanmaya önceden başlamış ama yine de FLo karlısında zorlandı ilk maçında. Berrer'i tek oyun vererek geçen Tsonga, Llodra da 7 oyun sonunda maçtan çekilince güle oynaya çeyreğe gelmiş oldu. Nadal'ı yener diyorum, çünkü Nadal oldukça yorgun. Stepanek'e de set bıraktı zaten son maçında. Dünkü çiftler maçını da oynayamamış. Yeterine çim antremanı yapmıştır ve yorulmuştur diyorum.

Federer'in eksikliğinde Halle daha az göze batıyor. Burada son şampiyon Hewitt (ki Nalbandian ile yaptığı maç sonrası ikisi de dağılmıştı ve ancak bu hafta topparlanabildiler) burada 2 maç üst üste kazanıp iyi sinyaller verdi. Çeyrekteki rakibi Kohlschreiber. Monfils-Mayer eşleşmesi bende heyecan uyandırmıyor ama Petzschner-Raonic eşleşmesinden retro bir çim kort maçı çıkar. Çim severler kaçırmasın bence. Troicki-Berdych eşleşmesi de vasat olmuş bence. Burada geçen yılın Wimbledon çeyrek finalisti Lu, Mayer'e elenmiş. Puanlarına veda edecek gibi görünüyor 3 hafta sonra. Bir başka çim canavarı Haase, Dolgopolov'a çok yakın geçen 3 setlik maçın sonunda elenmiş. 2009 Wimbledon yarı finlisti Haas ise ilk turda ikinci seti tie-break ile aldığı maçta Seppi'ye kaybetmiş.

Kadınlarda Birmingham'da Lisicki çeyrek finale kadar gelmiş; rakibi Rybarikova. Durumu çok kötü değilmiş zaten, Fransa'da yanlışlıkla glutenli bir şeyler yediğinden sorun yaşadığını söylemiş. Ne glutenmiş diyorum. Diğer çeyrek finaller Peng-Erakovic, Riske-Hantuchova ve Lucic-Ivanovic şeklinde. Ivanovic burada yarı final yapabilir ama final yapamaz gibi hissediyorum.

Kopenhag'da ev sahibi Wozniacki tabi ki tur performansını sürdürüyor ve çeyrek finalde. Rakibi Brianti. Mattek-Sands Larsson'u eleyerek çeyreğe gelmiş ve Glatch-Strycova yolundan çeyreğe gelen Alman Barthel ile oynayacak. Safarova-Zhang ve Martic-Bondarenkodiğer eşleşmeler ki bu maçlar daha heyecanlı geçer diye tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok: