24 Temmuz 2010 Cumartesi

Bozulan Dengeler

Gecen sene bu aylarda fitina gibi eden Davydenko henuz ust uste mac kazanmayi basaramazken, Chakvetadze'nin Portoroz'da yari final gormesi insani dusunduruyor. Rus tenisine neler oluyor boyle?

Chakvetadze eskiden gelecek vadeden oyuncular arasinda anildigindan bugune dek her maglubiyeti aslinda beklendik de olsa "Yine mi?" hissiyatini da yaratirdi. Bu anlamda pek cok kisinin bu yari final basarisina tepkisi "Nihayet!" olmustur sanirim.

Davydenko ise sakatligindan sonra topralanamadi hala. Onunla birlikte sakatligin etkisinden tam olarak kurtulmasini bekledigim bir diger isim Nalbandian. Bir donem doktorlarin bir daha tenis oynayamayacagini soyledikleri Taylor Dent ise Atlanta'da inatla ceyrek finele kadar gelse de bu turda son donemlerin vasatin ustundeki ismi Mardy Fish'e kaybetti. Gecen senenin sonundaki doping kurallari ile ilgili sorun nedeni ile kariyeri tehlikeye giren Malisse ise tenisi ne cok sevdigini hatirlamis olacak ki Atlanta'da ceyrek final gordu ve Roddick'ten bir set kopardi. Sirlamada yukselmeye devam edecek gibi Belcikali tenisci, adeta ikinci baharini yasamaya basladi.

Hamburg'da ise Ispanyol guruhun pilinin bittigini goruyoruz. Turnuvada kalan son Ispanyol olan Ferrero da Mayer'e yenilmis. Ferrer zaten yoktu bu turnuvada. Ferrero'da bir turlu kendini toparlayamayanlardan. Diger Hamburg yari finalistleri ise Golubev, Melzer ve Seppi.

Hiç yorum yok: