22 Temmuz 2010 Perşembe

Nadal Gazze'ye Gider Mi?

Yerli ve yabancı bazı kaynaklarda Gazze'ye gönderilecek bir yardım gemisinde Rafael Nadal ve İker Casillas gibi sporcuların da bulunabilmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

Gazze'ye uygulanan yardım ambargosunun kırılması için Lübnan'dan bir gemi gönderileceği, ancak İsrail'in bu gemiyi durdurmak için çalışmalara başladığı, fakat bu gemi durdurulsa da Eylül'de Avrupa'dan "Freedom Flotilla 2" isimli yeni bir geminin gönderileceği ve sporcuların da bu gemide de ünlü sporcuların bulunabileceği belirtiliyor. Yetkililerin bunu organize edebilmek için ambargoyu kınayan isimlerle temasa geçtiği belirtilmiş.

Nadal böyle bir durumda Gazze'ye gider mi bilemiyorum açıkçası. Savaş ve politika gibi tatsız konulardan hazzetmeyen biri ama diğer yandan insancıl bir tarafı da var. Bekleyip göreceğiz sonucu, ancak bunun için öncelikle bu organizasyon hakkında yazılanların doğru olması lazım ki, benim bu konuda biraz şüphem var açıkçası. Ayrıca Birleşmiş Milletler de bu tarz girişimlerin gerilimi tırmandırdığını söylemiş... Evet, tatsız konular bunlar...

Hiç yorum yok: