14 Ekim 2010 Perşembe

Shanghai'da Çeyrek Finaller

Fena bir turnuva olmuyor. Dün ilk kez tamamen izleme şansı buldum maçları.

Melzer, dünya 1 numarası Nadal'ı 3 sette elemeyi başardı. 3. hafta üst üste oynayan Nadal özellikle son sette çok bitkin göründü. İlk sette muazzam bir Melzer vardı, ki 6-1 ile skor tabelasına da yansıdı bu. Ama ondan sonra oyun seviyesi düştü Melzer'in. Muhtemelen diri bir Nadal olsa üçüncü seti alamayacaktı ama bu yine de Avusturyalı'nın harika bir maç çıkardığı gerçeğini değiştirmiyor. Sezon sonu şampiyonası için olan ümitlerini korudu böylelikle Melzer. Bugün çeyrek finalde Monaco'yu da yenerse yarı finalde muhtemelen Tsonga'yı mağlup edecek Murray ile kilit bir maça çıkacak. Britanyalı, 3. turda Chardy'i iki sette rahat geçmişti.

Turnuvanın en iyi oyunu Djokovic'ten geldi. Sırp raket breadstick yaptı 2 tane, evinde gönderdi Fransız Gasquet'i. Gasquet'nin kötü oyunu da vardı ama Djokovic nefes bile aldırmadı agresif oyunuyla. İstikrar sorunu, hastalık-alerji sorunları derken sezonu 2 numarada bitirmek için emin adımlarla ilerliyor. Eğer servisini geliştirmeyi başarırsa önümüzdeki sene sert kortlardaki slam'lerin favorisi olur rallilerdeki üstünlüğüyle. Çeyrek finalde Berdych'i yenen Garcia-Lopez ile oynayacak. Takılacağını sanmıyorum.

En büyük çeyrek eşleşmesi Federer-Soderling. İkisi de iyi tenis oynuyor bu turnuvada. Özellikle Soderling bence Roland Garros sonrası düşüşteydi ve geçen hafta da düşüşü devam ediyordu. 3. turda geçen hafta Beijing'de 6-2 6-4 kaybettiği Ferrer'i 6-4 7-5 ile geçti ve son zamanlardaki en iyi tenisini oynadı. Ferrer demişken o da Londra için bir hayli avantajlı konuma geldi Youzhny, Verdasco ve Roddick'in erken turlarda kaybetmesiyle. Çok büyük ihtimalle sezon sonu şampiyonasında göreceğiz onu. Federer'de ise büyük bir değişim yok. Servis yüzdesi daha iyi ve hareketliliği biraz daha iyi görünüyor. Dinç olsa gerek İsviçreli. Soderling'i yeneceğini ama yakın bir maç olacağını düşünüyorum, eğer Soderling bu sefer servisini bulabilirse.

Bir de güzel haber. Cumartesi ve pazar yarı final ve final maçlarını yayınlayacak NTV Spor. Hem yarı finaller, hem de final TSİ 09.00'da başlayacak.

Hiç yorum yok: