4 Ekim 2010 Pazartesi

Del Potro'yu Döndürmüyorlar

Del Potro'nun bugun Feli Lopez ile maci vardi ve kaybetti yine. Aslinda Lopez'in daha once Del Potro'yu sert zeminde, hem de kendi evideki Davis Cup macinda yenmisligi var. Hos macin son setinde Del Potro bir sakatlik gecirmisti ama o anda Feli Zaten servis kirma ile ondeydi. Lopez'in servis vole oyununun hizli oyunlari kontrol etmekte zaman zaman zorlanan Del Potro'ya ters gelebilecegini dusunuyorum. Maci tabi ki izleyemedim is sagolsun ama ozetler gelince biraz fikir edinebiliriz herhalde.

Del Potro'nun maci kaybetmesi bir sey degil aslinda da skor kotu yahu; 63-60. Bir noktadan sonra yokus asagi gitmis. Belki sakatliktan donunce Nadal'in yaptigi gibi "Nasilsa 3.set bana cok gelir, oynayamam" diyerek ikinci sete asilmamis da olabilir.

Her ne olursa olsun, biz dedik Del Potro'ya challenger oyna diye. Ayip degil gunah degil yahu. Boyle nasil olacak her hafta git bir ulkeye ilk turda elen, sonra obur ulkeye gec yine ayni hikaye falan. Mac yapmasi lazim, hareketliligini geri kazanmasi lazim, o nedenle kolay rakiplere karsi da olsa galibiyet almasi lazim. Bu hafta mesela Mons'ta mis gibi 125 puanlik challenger var; Rochus'lu, Malisse'li, Clement'li gayet guzel bir ana tablosu var. Ilk 100'den 5 isim oynuyor. Tam Del Potro'luk. Kacirmamali bence boyle firsatlari.

Hiç yorum yok: