14 Ağustos 2010 Cumartesi

Toronto Yari Finalleri

Marsel'in macinin baslamasini bekledigim su dakikalarda Toronto ceyrek finalleri ile ilgili yorumlarimi yazayim dedim.

Once Murray maci oynandi. Macin sonucu cok da supriz degildi. Nalbandian gecen hafta turnuva kazandi ve sakatliktan sonra istikrar gostermeye basladigi su gunlerde Murray'i bu sicaklarda yenecek gucu olmasini beklemek biraz haksizlik olurdu. Ust uste cok mac oynamasinin yaninda bu turnuvaya da David Ferrer gibi bir isimle oynayarak basladi, dusunun. Ki o macta da cok iyi gormedigimi yazmistim.

Ikinci mac Nadal ile Kohlschreiber arasindaydi. Kohlschreiber'in ust uste 4 mac kazanmak gibi bir huyu yoktur zaten ama Nadal maca cok kotu basladi. Soyle soyleyelim, ilk 7 puanin hepsini kaybetti. Nadal mac sonrasi macin basinda kortun gunduz kosullarindaki hizina ve topun yukselisine alismakta biraz da raket tellerinin gerilimini iyi ayaralayamadigindan zorlandigini soylemis. Nadal'in ozellikle backhandinden gormeye hic alisik olmadigimiz hatalar ciktiysa da beklenildigi uzere mac ilerledikce bunlar duzeldi. Ikinci setin basinda Nadal'in maca agirligini koydugu hissedildi. Nadal ilk setin basinda verdigi ust uste 3 servis kirma puanindan ikisini kurtarip birinde servisini kirdirdi. Bir de son sette yanilmiyorsam 6. oyunda tek bir servis kirma puanini cevirdi. Buna karsilik ikinci sette yakaladigi ust uste 3 servis kirma firsatindan ikincisini degerlendirirken, ucuncu sette 5. oyunda 4 servis kirma puanini harcadi. Daha sonra 7. oyunda sifira karsi servis kirdi ve bu da maci kazanmasina yetti. Kohlschreiber ise acikcasi oldukca iyi oynadi. Hep ilk maclarda iyi oynamasina ragmen hic bir turnuva kazanmaya yetecek devamliligi olmadigini soylerdim ama bu macta ust uste 4 mac kazanabilecek birisi goruntusunu verdi. Bir baska turnuvada bir baska rakip ile oynuyor olsa bence simdi finaldeydi.

Federer ile Berdych maci ise beklenmedik bir sekilde son buldu. Berdych gecen hafta bir turnuvada oynadi, teklerde ceyrek finale ciftlerde ise finale kadar gitti ki Wimbledon sonrasi geri donus icin yogun bir tempo. Ustune bir de sakatligi vardi. Federer'de uzun sure sonra geri dondu ama bence bu maci 3 sette, ancak aldigi setleri rahat bir skorla alacakti. Ancak oyle olmamis. Acikcasi Berdych'in maci kazanmaya bir oyun kadar yaklasacagini hic dusunmemistim. Bu oyunda seyirciler biraz gurultu patirti yapmis ve Berdych hakeme itiraz etmis galiba ama mac sonrasinda seyirciden sikayetci olmamis.

Son mac ise en az ilgi cekici mac olan Djokovic Chardy maciydi ve Djokovic yapmasi gerektigi gibi maci kazandi.

Yari finaller Murray-Nadal ve Federer-Djokovic seklinde. Nadal Murray'i ust uste iki kez uzer mi bilemem ama bu mac gunduz oynanacak ve ikisinden daha iyi dayanacak olan taraf bence Nadal olacaktir. Murray'in Avustralya Acik'taki gibi Nadal'i geri cizginin arkalarina itmesi gerekir. Murray'in sanssizligi Nadal'in bu turnuvada da yari finale kadar guclu serviscilerle oynayarak gelmis olmasi, bu nedenle return sorunu yasamayacaktir diye dusunuyorum. Ama Murray'in sansi Nadal'in servislerinin Wimbledon'daki kadar iyi olmamasi. Bu maci kazanacak olani tahmin edemiyorum acikcasi, ancak Murray Wimbledon'a gore kesinlikle daha avantajli bu kez. Federer Djokovic maci da bence 2009 US Open'daki gibi yakin setler seklinde gececektir. Setler yakin gecince Djokovic strese girer diye tahmin ediyorum. Novak'in en buyuk sansi macin gece oynanacak olmasi. Gunduz oynaniyor olsa hic dusunmeden Federer'in rahat kazanacagini soylerdim.

Hiç yorum yok: