9 Ağustos 2010 Pazartesi

Fernando Gonzalez ile Chat

Fernando Gonzalez bu aksam turnuva sitesindeki chat bolumune gelip yarim saat kadar sohbet etti insanlarla. Yagmur arasinda beklemekten sikilanlar icin iyi bir eglencelikti. Sohbet insanlarin chat ekranina yazilarini yazmasi ve gorevlinin bilgisayar ekranindan sorulari iclerinden rastgele bazilarini secerek oyuncuya okumasi ve oyuncunun sozlu olarak yanitlamasi seklinde geciyor. Yani chat ekranina soru yazip, web cam ekranindan cevabini aliyorsunuz. Aslinda yazili cevap alinsa daha samimi olur gibi geldi bana.

Tipik sorular vardi yine. Ben depremle ilgili bir soru soracaktim ama baskasi sorunca sadece dinlemeyi tercih ettim. Depremle ilgili olarak olayin zamanla dunya basininda onemini kaybettigini ve insanlarin da bu nedenle haber alamadiklarini soyledikten sonra Sili'nin bugunku durumundan bahsetti biraz. Ulke epeyce toparlanmis, panik havasi bitmis ve agirlikli olarak yapi isleri kalmis geriye. Sorulan sorulardan biri tabi ki sakatligi ile ilgiliydi. Beklendigi uzere dizindeki sakatliginin ara ara geri geldigini ama bunun normal oldugunu ve elinden geldigince iyi durumda olmaya calistigini soyledi. ATP'de yukselmeye calisan genc teniscilere tavsiyesi de ilgincti; "cok calisin, az dusunun" :). Az dusununden kastettigi yenilgilere fazla takilmayin. Yani diyor ki "ayagini sicak tut basini serin, kendine bir is bul dusunme derin".

Anket tipi sorulara verilen cevaplar ise;

En sevdigi ATP oyunculari; Acassuso, Arjantinli ve Ispanyol oyuncular
En sevdigi muzik tarzi; 80'ler
Karisik ciftler oynamak isteyecegi isimler; Serena, Venus, Safina, Wozniacki ("bunlarin hepsi guclu kuvvetli" diye de ekledi :))
Adaya alinacak 3 sey; "bir baskasi", kopegi, cep telefonu (baz istasyonu da alsaydi)

Her soruyu aklimda tutamadim tabi. Mesela birisi "Maclarda mental gucunu ve konsantrasyonunu korumak icin ne yapiyorsun?" diye sordugunda gulmekten cevabi duyamadim. Adam kibarligindan sakin sakin yanitladi ama mental guc ne arar Gonzo'da? Konsantrasyon ne arar?

Sempatik bir chat organizasyonuydu, Gonzo'da gayet kibar bir bicimde yanitladi sorulari. Gazeteci degil soru soranlar tabi o nedenle US Open 2009'da yaptigi gibi "Ilk basin toplantimi izlemedin mi?" diye azarlamadi kimseyi.:)

Dun Gasquet varmis, onu kacirdik. Yarin birisi olacak mi belli degil. Aslinda chat basin toplantilari gibi geciyor ama biraz daha samimi oldugunu soyleyebilirim.

Hiç yorum yok: