14 Ağustos 2015 Cuma

Kyrgios Olayı!



Nick Kyrgios, dün Rogers Cup'ta oynanan maçta Stan Wawrinka'ya video'da gördüğünüz şeyi söyleyince ortalık karıştı. Diğer sporlarda, ki başta futbol olmak üzere çok normal karşılanan bazı şeyler (en meşhuru da malum Zidane-Materazzi vakası) teniste takdir edersiniz ki, o kadar normal karşılanmayabiliyor.

Neticede böyle bir laf daha önce tenis kortunda edilmiş midir? Edilmiş olabilir ama mikrofonların icadından beri modern zamanda, bu lafın duyulacağını bile bile sesli bir şekilde söyleyen bir gerizekalı zannediyorum ki çıkmamıştır. Kyrgios'un bahsettiği kişi %99 Donna Vekic. %1'lik pay da resmi bir açıklama olmadığı için bıraktım. Yoksa kimse aptal değil bence, ne olduğu çok açık şekilde ortada. Zaten bahse konu olan Kokkinakis ile Vekic, 2014'te Avustralya Açık'ta karışık çiftlerde birlikte mücadele etmişler.

Wawrinka'nın o malum olayda takındığı tavır ve hareketler bana epey True Detective dizisinin ilk sezonundaki senaryoyu hatırlatsa ve hoş olmasa da, bunu bu şekilde ifade etmek, üstelik de kortta, Kyrgios'a düşmüyor herhalde. Zaten bilinçli ve zihni parlak bir arkadaş olmadığını uzun süredir biliyoruz ama bu kadar büyük bir aymazlık yapacağını kimse tahmin edemedi, hepsi bu.

ATP, Kyrgios'a ceza verdi zaten. En kısa sürede verilen cezayı da açıklayacaklar. Ben şahsen turdan uzaklaştırma cezasından çok ağır bir para cezası bekliyorum. Ama yönetmeliğe göre ATP'nin 3 yıla kadar ceza verme gibi bir şansı da bulunuyor.

Edit: Ceza 10 bin dolar olarak açıklandı. Daha ağır bir ceza beklerdim açıkçası.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tam bir pislik bu adam ( kusura bakmayın bu kelime için ). Ne olduğu çok önceden belliydi fakat sürekli üstü kapatıldı, pohpohlandı, parlatılmaya çalışıldı.

Öncelikle bu olayın bırakın başka spor dallarında normal karşılanmasını sıradan hayatta bile normal karşılanması ahlaksızcadır, adicedir. Kyrgios'un Wawrinka ile bir sorunu varsa buna olayla alakasız iki insanı karıştırması tam bir saçmalık, yakınında biri olsam koşarak kaçarım bu adamdan, uluorta herkesin herşeyini ortaya serecek kadar adap yoksunu.

Kaldı ki sarfettiği cümle bir kadına yönelik aşağılıkça bir cümle, adam tam bir seksist karaktersizin tekiymiş. Kimin kiminle ne yaptığı o kişileri bağlar başkalarını bağlamaz. Gerçi neden böyle olduğu ailesinin dangalak tweetlerinden bile belli, armut dibine düşmüş.

10 bin dolar komik bir ceza olmuş, keşke men cezası alması için organize olsakta ATP'yi mail,tweet yağmuruna tutsak. Böyle insanlar çocuklar,gençler için aşırı kötü örnekler, tenis böyle reyting alacağına batsın daha iyi.

Adsız dedi ki...

Usopen 2015 açılışını yaparsınız artık.Tahminler yorumlar vs. :)