26 Şubat 2014 Çarşamba

Geçen Haftanın Şampiyonları

Avustralya Açık biteli bir kaç hafta oldu ve yıldızlar yavaş yavaş korta dönüyor.

Dünya 1 numaraları Serena ve Rafa geçen hafta korttaydı. Serena iyi oynayamadığı Dubai'deki turnuvada Cornet'e yarı finalde kaybetti. Fakat Williams ailesinde Venus büyük sürprizi yaptı ve oldukça rahat göründüğü turnuvada finalde Cornet'e de net üstünlük kurarak şampiyon oldu. Kadınlarda daha küçük çaplı olan Rio'daki toprak turnuvasını (zaten toprak sezonunda değilseniz toprak turnuvalarının hepsi daha küçük çaplıdır) Japon Kurumi Nara kazandı.

Erkeklerde ise Rafa sırtı bandajlı olarak katıldığı Rio turnuvasını şampiyon tamamladı. Görece güçsüz isimlerle oynamasına rağmen epeyce de zorlandı. Bunu hem ara vermesine hem de sakatlığının tam geçmemesine bağlayabiliriz. Takvim değişiklikleri olduğundan bu hafta oynanacak olan ve geçen yıl kazandığı iki turnuvaya (Brezilya ve Meksika, yani "armut kupası") katılamayacak. Kendisini tekrar Indian Wells'de göreceğiz. Böyle bir "toprak arası" vermiş olması şu şartlarda mantıksız oldu biraz. Eğer Miami'de oynayacaksa Monte Carlo'yu mutlaka pas geçmeli diyorum ben.

Haftanın diğer iki şampiyonu Delray Beach'de son haftalardaki formunu sürdüren Cilic ve "Bu sefer adam olur mu ki?" dediğimiz Gulbis. Fransa'daki turnuva Delray Beach'e göre daha zordu, zaten bütün üst seviye Fransız oyuncular oradaydı. O nedenle bu şampiyonluk Gulbis için önemli. Diğer turnuvada ise Finalist Anderson oldu ve 3 saat 8 dakika süren ve turnuva rekorunu kıran bir maç oynandı. Bunlar bir Andersonsever olan benim için hep güzel şeyler...


Hiç yorum yok: