11 Şubat 2013 Pazartesi

Vina Del Mar: Kazanan Zeballos

Öncelikle Zeballos'u tebrik etmek gerek. Challenger dahil toprakta seri tutturmuş. 2009 sonunda da yine challenger serisi tutturup ilk 50'ye kadar yükselmişti. Yine oldukça iyi oynuyor. Maç boyunce servisi düşmedi ve tam da Rafa'yı zorlayacak cinsten sert ve riskli vuruşlara gitti bol bol ama hep makul düzeyde isabet kaydetti. Genelede böyle oynayan "kumarbaz" oyuncuları bol bol saçma hatalar yaparken görürüz ama Zeballos'un elinin ayarı da oldukça iyiydi.. Drop shotlar olsun, kort hareketililiği olsun, üst düzeydeydi.

Nadal'a maçı kaybettiren iki önemli unsur var; birincisi çok geriden oynaması ve biraz buna bağlı olarak Zeballos servislerinde iyi return alamaması. İkincisi ise fazla forced ve unforced error yapması. Nadal genelde zor durumlardan iyi vuruşlar çıkartır; bu konuda istikrar kazanabilmesi zaman alacak. Bugün Zeballos Nadal'ı yeterince sıkıştırabildiği için baskı altında eskiye göre daha fazla hata yaptığını görebildik. Ama düzelecektir diyorum.

Nadal adına üzücü bir turnuva olmadığını düşünüyorum. Öncelikle her maçta biraz daha aşama kaydetti. 7 ay sonra katıldığı ilk turnuvayı, her ne kadar zayıf bir turnuva da olsa, kazanmasını beklemek biraz fazlaydı. Biz bu 250'lik toprak turnuvalarında ne Djokovic'lerin ne Federer'lerin kimlere kaybettiğini gördük. Aylardır korta adımını atmayan ve turnuvada hem tekler hem çiftler oynayan birine göre bence yeterince iyiydi.

Son olarak; maçın tam videosu çıkınca aşağıya eklerim. İZlemeyenler oradan izleyip tercih belirtebilir; AO finali mi bu mu allasen?? Murray-Djokovic iklisinin uyuz maçlarına 10 kez tercih edebileceğim bir finaldi bu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Oncelikle Zeballos'a tebrikler,muazzam oynadi, tanrinin gercek haliyle bir kez daha karsilasir umarim :)
Nadal'a gelecek olursak en buyuk problemi tabiiki de hareket, hareket, hareket. Kortta adimlamalarinizi iyi yapamazsaniz Federer de olsaniz, Nadal da olsaniz, Djokovicte olsaniz iyi ve isabetli oynayan bir rakibe karsi kaybetmeye mahkumsunuz.
Kimse Nadal'dan sampiyonluk beklemiyordu elbette ama yine de cok uzulsugumu itiraf etmeliyim.Hayat, nereden nereye.. 8 ay once hayatinizin belki de en iyi ve dominant tenisini oynarken, kazanmadik kupa birakmazken... Hoop bi sakatlik 8 ay sonra 250lik turnuvada normalde 5 oyun avans verecegin isme kaybet. Ben olsam sanssizligima kahrolurdum, umarim Nadal psikolojik olarakta ust seviyeye ulasabilir. Star da olsaniz, normal biri de olsaniz hayatiniz bi anda altust olabiliyor iste. Nadal'in bu darbeyi en iyi sekilde savusturup yine bizlere ilham kaynagi olmasi dileklerimle !!!