8 Eylül 2013 Pazar

"Finallere Bir İki!"

O kadar sürprizdi, şoktu derken yine finallere 1 ve 2 numaralar geldi.

Tahmin yapmadan analiz yapmaya çalışayım.

Serena daha bir maçta beşten fazla oyun kaybetmedi. Yani en çok zorlandığı maçta kaybettiği oyun sayısı, set kaybetmesine yetmiyor. Son yıllarda en az zorlandığı turnuva olabilir bu. Azarenka ise aynı ivmeyle gitmese de görece kolay bir yarı final geçirdi.

Rafael Nadal'ın tarafındaki önemli seri başları kendi kendini imha edince yolu görece kolaylaştı, en azından oluşan intiba bu yönde. Robredo hariç gelen isimler bence potansiyel diğer isimlerden daha kolay değillerdi ama. Kohli zaten set aldı, Gasquet de Ferrer'den daha fazla direnç gösterdi; hatta servis bile kırdı.

Djokovic aynen Azarenka gibi aşırı rahat olamadan ilerledi. Murray'i eleyen Wawrinka ile oynadı yarı finali. Murray de ayrı bir cins demek istiyorum; ama o tarafta ne Djokovic'in ne de Murray'in formu, rakipler arasındaki orantısız seviye farkı nedeniyle anlaşılamıyordu.

Çiftlerde Bryan'ların takvim slami yapamaması heyecanı bitirdi gibi. Finale Stepanek uyuzu ve Paes gıcığından oluşan çiftle, son yıllardaki partner hareketliliğini iyi değerlendirip aradan sıyrılan Peya/Soares çifti oynayacak.

Kadınlarda da Williams çifti elendi malesef. Onları eleyen Hradecka/Hlavackova çifti şampiyon oldu.

Tahminim yok. İyi oynayan kazansın.


Hiç yorum yok: