8 Temmuz 2013 Pazartesi

:)

DAVID FERRER

© Getty Images
Ferrer
  • Pronounced:fuh-RER
  • Age:31 (02.04.1982)
  • Birthplace:Javea, Spain
  • Residence:Valencia, Spain
  • Height:5'9" (175 cm)
  • Weight:160 lbs (73 kg)
  • Plays:Right-handed
  • Turned Pro:2000
  • Coach:Javier Piles
  • Website:http://www.davidferrer.com
3Singles Ranking
Spain

8 yorum:

turkkant dedi ki...

Ferrer'e tebrikler, ama yaşı da göz önüne alınırsa bunun ötesi mümkün değil.

Bu arada, Nadal'ın gelecek durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? GS'lerde kaçı bulur?

Bence önemli favori olarak katılacağı önünde 10 slam kaldı (2013 USOP, 2014, 2015, 2016 RG). Tabi bu sakatlık olmayacağını varsayarak. Sanki Federer'i yakalama şansı kaçtı gibi... Eğer o hormonlu Djoke 2011 performansı olmasaydı şu an Nadal 14-15'i bulmuş olabilirdi ve o zaman tarihin en iyisi kim sorusu sorulurdu (ki 16'yı bulsa bu soru tartışmaya açık hale gelir). Ben, iyi ihtimalde 3-4, gerçekçi ihtimalle 2 tane daha kazanacağını düşünüyorum. Pete Sampras'la eşitleyip ötesine geçemeyecek sanki.

Ben Murray'den Djoko seviyesinde olmasa da çıkışının devamını bekliyorum. Kariyerini 4-6 GS ile bitirir bence. Djoko 9-10'u bulur.

Del Petro da 1-2 GS alırsa hiç şaşırmam. Artık Federer-Nadal dönemi sona erdi, yavaş yavaş altın dönem sona eriyor.

kirpi dedi ki...

Nadal ile ilgili görüşlerinize ben de katılıyorum. Ama şu noktadan sonra Djokovic ve Nadal arasında slam kazanma açısından fark olmaz bence. Hatta Nadal'ın verdiği aralar ona Serena Williams misali zaman da kazandırabilir.

Murray bu ikisinden form olarak biraz daha önde bence. Uzun süre turu domine etmediğinden hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha zinde. Del Potro da bana göre inişe geçecek olanlardan, çünkü şu saatten sonra 5 setlik maçlarda giderek daha iyiye doğru kendini geliştirmesi zor.

Adsız dedi ki...

Nadal - Federer dönemi bitti artık Murray Djokovic dönemi başladı demişti Vajda. Nadal 7 ay aradan sonra tura dönerken verdiği röportajda benim onlardan sadece 1 yaş büyük olduğumu unutuyorlar demişti. Hatta geçende 2018'e kadar tenis oynamayı planladığını söyledi ki Nadal'ın ağzından boşa çıkmış cümle pek azdır. O yüzden ben Nadal'ın RG dışındaki grand slamlerde de büyük tehdit oluşturacağını düşünüyorum. Şu son yaşananlar insanları yanıltmasın Nadal sakatlık arası verene kadar GS finalleri oynuyordu zaten tekrar motivasyonunu bulacaktır, bir daha sakatlık yaşamasın turun ona çok ihtiyacı var, sadece tenis anlamında da değil Fedal'ın aurası Murrovic'te maalesef yok.

Adsız dedi ki...

Umarız Rafa, amerikan sert kort sezonunda geçecek Ferrer'i :) Tarihin en haketmeyen 3 numarası bence.

turkkant dedi ki...

@Kirpi

Djoko-Nadal konusunda, fiziksel yıpranmışlık bakımından sanki Djoko biraz daha avantajlı gibi, ama kendisini hiç sevemediğimden inşallah dediğiniz gibi çıkar.

Nadal'ın şu Wimbledon sürprizi olmasaydı kendisinden daha ümitli olabilirdim, ama 2 sene üst üste sürpriz demek fazla iyimserlik. Sanki 2008-2011 gibi elini kolunu sallaya sallaya final yapamayacak. USOP performansı sonrası daha net konuşacağız. Eğer ki, RG dışında 1-2 turnuva daha kazanırsa o zaman 15 hatta 16'yı bulabilir. Önümüzdeki 4 RG'da benim öngörüm 2 çünkü. Djoko arada 1 tane götürür gibime geliyor.

Bir de şahsi fikrim Barcelona'ya katılması hata oluyor bence, iyice yıpranıyor. Üzerine dörder beşer saatlik Djoko maçları derken wimbledon'a enerji kalmıyor. Şu 5 saatlik Djoko maçı olmasaydı ve Barcelona haftasını dinlenerek geçirseydi, Wimbledon'da faklı bir Nadal izlerdik.

Del Petro yaş olarak şu an 24 (Murray ve Djoko'dan 1,5 ya küçük) ve Federer'i büyük zamanlarında finalde yenen Nadal dışındaki tek isim. Form tuttuğu 1-2 slamı alabilir gibime geliyor.

Murray'in zihinsel kırılganlığı meselesi bence öyle bir çırpıda atılacak bir şey değil. Pasif oyun tarzıyla ciddi bir dominasyın beklemiyorum ondan, ama 3 tane slam alırsa şaşırmam.

Emre dedi ki...

Djokovic'in en sevdiği turnuva kesinlikle Aus Open'dir.Diğer Grand Slamlerde seyirciyle pek anlaşamıyor.RG'deki Nadal maçında, US Open'daki Federer maçında hep bir ters düşmüşlüğü vardır. Dün de Wimby'deki Murray maçında da aynı şeyler oldu. Çocuk yakında 100 haftayı devirecek 1 numarada hala saygı göstermiyorlar. Aus seyircisi daha nazik o konularda. (bana öyle geliyor.) USO 13'te yine bence Djokovic - Murray finali görebiliriz. Malum gençler dümene geçti artık. =)

kirpi dedi ki...

İngilizler kendi tenisçilerini destekleyeceklerdir, bunda bir saygısızlık yok. Saygısızlık, rakibi yuhalamak falan ki bunu da en çok Fransız seyircisi Nadal'a karşı yapıyor..

kirpi dedi ki...

@turkkant

Ben Del Potro'nun hala 2009 USO'da tarihi bir şans yakaladığını düşünüyorum. O iki günlük yağmur arası toparlanmasına çok yardım etti, yoksa Cilic maçındaki halini hatırlıyorum.

Barcelona'yı bir kez atlamıştı Rafa ama o zaman 3 turnuva üst üste oynaması gerekiyordu takvim nedeniyle. Şimdi öyle bir sorun yok. Nadal'ın dinlenmeye itiyacı vara ama bazen 2 haftalık aralarda soğuyadabiliyor. Mesela Miami'yi atlaması Monte Carlo'yu etkiledi bu yıl.