15 Haziran 2013 Cumartesi

Roland Garros: Özet Geçelim

Hepinizin bildiği sebeplerden bir süredir blogla ilgilenemedim.

Önce kadınlarda ne umduk ne bulduk ona bakalım. Suarez-Navarro, Ivanovic, Kuznetsova ve Errani renklendirir demiştim. Hepsi 4. turu gördü, Errani yarı finale gitti, Kuznetsova da Serena'dan set alabilen tek isim oldu. Diğer tarafta da Li Avustralya Açık benzeri bir form tutturamazsa Sharapova-Azarenka yarı finali olur, Serena formdan düşmezse geleni yener demiştim. Aynen de öyle oldu. Yoksa kadınlar tenisine istikrar falan mı geldi, tahmin yapıyoruz ve tutuyor... Çok enteresan.

Erkeklerde ile üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen müsaadenizle övüneceğim tahminim tabi ki Brands maçı. Bana sürpriz olmadı, Brands ilk 2 sette fazlasıyla silkeledi. Klizan da benzer model bir oyuncu olduğundan onun da set alması sürpriz değil ama maçın Brands maçına göre daha kolay geçeceği de belliydi bana göre. Oynadıkça açılan bir model Rafa.

Turnuvanın erkekler tarafındaki kader maçı Djokovic-Nadal, kadınlar tarafındaki kader maçı ise Kuznetsova-Serena oldu. İkisinde de son set başında servis kırdıran oyuncu hem maçı aldı hem şampiyon oldu. Serena'nın kendine olan güveni tavan yapmıştı ancak Kuznetsova onu 2009'da çeyrekte eleyen isim olduğundan yine de belli bir gerilim yaşamıştır maçın sonlarına doğru. Nadal-Djokovic maçı ise "Djokovic Nadal'ın beynine girdi" iddialarını bir süre susturacak biçimde sonlandı. Dışarıdaydım ve telefondan takip ediyordum maçı. Maçta 3 kez Nadal servis kırdıktan hemen sonra servisini kırdırıyordu. Üçüncüsünde maç için servis atıyordu ve ben "Kör bile aynı kuyuya 3 kez....." derken yine kırdırdı. Meğerse hep rüzgardanmış bunlar; kortun bir yanından tutunmak zor oluyormuş. Bilemedik. Son sete de servis kırdırarak başlayınca ben dahil pek çok insan maç bitti dedi.. Serena bile.


I don't want to see him lose. RT“: why don't you watch the fifth set of the Rafa/Nole match ?

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Final maçında sahaya giren 3-5 çapulcu Rafamı korkuttu, Rafa'yı yedirmeyiz !!! :)))
Koskoca Roland Garros'tan aklımda kalan Djokovic'in fileye sinek gibi yapışması oldu ;)) Bence Nadal'ın Djokovic'e karşı rahat galibiyetlere değil böyle epik bir galibiyete ihtiyacı vardı, artık bundan sonra Djokovic'e karşı mental zorluk yaşamaz Rafa o eşik nihayet aşılmış oldu. Ntvspor yorumcularını da kınıyorum, saçmasapan yorumlarla maçı katlettiler, hele Nadal'ın vurduğu winner sonrası nerden geldiyse bu cesaret cümlesi tüy dikti, un8elievable !!! Djojovicte facebook cover fotosuyla ezikliğin dibine vurdu. Djokovic taraftarı arkadaşlar alınmasın, Rafa da yapsa yorumum aynı olurdu.

kirpi dedi ki...

Rec8rd ne ya cidden? Bişeyler yazmış altına da... Desem ki her masters kupasını en az 1 kez kazanmak, Cincinnati yok orada?

sekoser dedi ki...

Ferrer? Ayıp ama. :)

sekoser dedi ki...

Ferrer? Ayıp ama. :)

Adsız dedi ki...

Ben başka bir adsızım :))

9 masters'ın 8'ini kazanan tek oyuncuyum diyor işte..Ayrıca o kapak fotoğrafı çoook önceden beri orada.

Ben de Nadal fan'ıyım, ama bu eleştiriler komik geliyor bana.

kirpi dedi ki...

Kapak ne zamandır orada bilmiyordum ben. Sanırım Monte Carlo'yu kazandıktan sonra koymuş.

Novak 2011'den sonra aynı ivmeyi koruyamadı, sanırım biraz bununla alakalı sıkıntısı var. Aslında en büyük sorun şu; görünürde bir problem yokken neden az da olsa düşüşe geçti o anlaşılmıyor. Federer için yaşlanma, Nadal için periyodik yıpranma, Murray için mahalle baskısı söz konusu ama hadi diyelim 2011'deki efor 2012'den çalmış olsun; 2013'te aynı başarıya yaklaşamaması tuhaf.

Denilebilir ki rakipler 2011'e göre daha iyi. Ben buna pek katılmıyorum; Federer ve Murray daha kötü durumda. Nadal ise mental olarak daha motive olsa bile en azından fiziksel kapasite olarak daha iyi değil. Djokovic 2011 sezonunun altında mental olarak ezildi gibi. Roland Garros özellikle onun için önemliydi, çünkü hiç bir şey kazanamayıp bir tek RG'yi kazansa bile bir adım daha ilerlemiş görünebilirdi. Ancak 2 yıldır bu olmuyor. Yaş itibarı ile de fazla zamanı kalmadı.

Adsız dedi ki...

Evet Monte Carlo ile 8.'yi tamamladı ve kapak yaptı. Sonuçta 2 ay önce konulan bir fotoğraf ile geleceğe nasıl gönderme yapsın adam? Eziklik yorumları biraz zorlama olmuş, bunu anlatmak istedim.

Djokovic konusunda ise hak veriyorum. Sanki şansını ''peak'' zamanında kullanamadı ve kariyer slam ihtimali biraz zora girdi. Kendisinden daha iyi toprakçılar çıkacaktır. (Nadal eh, bu kadar rg yeter derse tabi)

Adsız dedi ki...

İlk yorumu yapan adsızım, cover foto 2 aydır varsa tüm sözlerimi geri alıyorum, demek ki o fotoyu paylaşıp yorum yapan tenis hesapları yanlış yönlendirdi çoğumuzu. Dediğim gibi bu tarz bi hareket desteklediğim tenisçiden de gelse yorumum değişmez, yani burada yorum yapan arkadaşların düşündüğü gibi Djokovic'e bi garezim yok . wimbledon kurası da bal gibi maşallah ;) finali hayırlı uğurlu olsun şimdiden!

kirpi dedi ki...

Djokovic'in kurasında 3. tura kadar gelirse Kavcic sıkıntı yaşatabilir. Haas 4. turda sallayabilir. Çeyreğinin diğer maçlarında da sağlam çekişme olabilir, biraz sıkışma olmuş orada...

Adsız dedi ki...

@kirpilik
Nadal'ın da çeyrekte, Ferru 4 Nadal 5 numara olsun diyen Federer'e patlaması ;) Ama Djokovic o kuradan da finale kalamazsa otursun ağlasın. Murray de yarıda Nadal gelirse isyan eder kaderine herhalde. Ferru 5 numarayken top 3 'yi arka arkaya çekmedi be Nadalıma helal olsun ilkinde vurdu voleyi :)