11 Mayıs 2013 Cumartesi

Top Yavaşlatmaca



Yazılı kurallarda bunu engelleyen bir şey yokmuş ama nereden bakarsanız bakın yapılmaması gereken bir şey. Burada Anabel Medina yeni topları "eskitiyor". Eski toplar daha yavaş hareket ettiğinden Williams'ın servisinin etkinliğini de azaltıyor.

Medina en hafif tabirle "ayıp etmiş". Ama adalet tecelli etti ve Serena yarı finale çıktı.

Buraya bir dip not düşelim; Sanchez-Vicario Anabel Medina'yı "problemli" olduğunu düşündüğünden Fed Cup takımına almamıştı.

3 yorum:

sputnik dedi ki...

bunu serena yapsa ne cirkefligi ne adiligi ne serefsizligi ne bidibidisi kalmisti. ama iste henin ya da anabel yapinca kimsenin sesi cikmiyor, kimse rahatsiz olmuyor. anabel'in bu yaptigi adilik degil de nedir.

Deniscik dedi ki...

yeni topların gerçekten o anda paketinden çıkartılması gerekmiyor mu? bununla ilgili bir yazılı kural olmaması çok saçma geldi bana. "yeni toplar servis oyunundan önce, oyuncular sahadaki yerlerine geçtiğinde verilir" gibi bir şey olmalı kesinlikle.

işin etik tarafına gelecek olursak, yazılı bir kural olmadığı için ceza da verilemiyor doğal olarak; ancak anabel medina'nın yaptığı tam anlamıyla sportmenlik dışı hareket. biraz ağır olacak ama çok adice ve adeta kişilik bozukluğunun kitabi tanımı. arantxa ablamız da doğru düşünmüş, verdiği kararla kazanmak için her yolun mübah olmadığını gösterdiği için de saygım arttı kendisine.

kirpi dedi ki...

Maçta kullanılan topları ısınma için bile vermiyorlar. Mesela diyelim ki oyunculardan biri sakatlık molası aldı ve diğeri servis atarak sıcak kalmak istiyor; o zaman eski topları veriyorlar. Yani maç toplarına maç haricinde vurmak yasak.