22 Ağustos 2012 Çarşamba

US Open Öncesi

Cincinnati turnuvaları da geçen hafta sonunda tamamlandı. Şampiyonlar Federer ve Li.

Na Li iki haftadır iyi gidiyor. Geçen hafta finalde Kvitova'ya kaybetmişti, bu hafta şampiyon. Kvitova da yarıyı görerek iyi iş yaptı, ama kendisini bu hafta da New Heaven'da görüyoruz. Hayırdır inşallah... Bu son hafta bence devreleri yakmasına neden olacak bence. Muhtemelen US Open Series turnuvalarında genelde iyi iş çıkartmadığından 3-5 puan alayım diyerek katıldı, son anda da çakeilmek istemedi. Bu turnuvada Radwanska, Kirilenko ve geçen haftanın bir başka yarı finalisti Safarova da var.

Erkeklerde final Toronto şampiyonu Djokovic ve Federer arasında oynandı. Federer olimpiyat sonrası oynadığı ilk turnuvayı servis kırdırmadan kazandı, bu iyi haber. Son yıllarda Cincinnati şampiyonları New York'ta kupa göremiyor, bu da kötü haber. Hatta geçen sene de aynen böyle Djokovic Montreal'de kazanıp Cincy'de finalde kaybetmişti de US Open'ı almıştı. Ama yine de bu sene öyle net favori değil. Bir de kaideler bozulmak içindir...

Cincy'de erkeklerde dikkati çeken iki sonuç Murray'in Chardy'e elenmesi ve Del Potro'nun yenilirken bileğini sakatlaması. Del Potro için sıkıntı olabilir; zaten ameliyatın tendinit için çok da iyi bir çözüm olmadığı söylenirdi hep. Murray için ise o kadar sorun olmaz bu yenilgi bana göre; olimpiyat altını sarhoşluğu ile US Open'a iyi bir havada gidecektir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Murray'nin onumuzdeki 2 grand slamden birini kazanmasi gerekli artik. Wimbledon finali & Olimpiyat altini kendine guvenini epey arttirdi, Cincy'den elenmesini de stratejik goruyorum, zaten US Open'da 3 numarali seribasi, ufak tefek sakatligi varsa riske etmek istememistir cunku ilk kez bir grand slame bu kadar favori geliyor, favori dediysem kendisiyle kiyasliyorum tabii ki, Federer veya Djokovic'le degil.
Nole US Open kortlari Cincy'den yavas, bu benim icin avantaj dedi, goriciz :) Kisisel sorunlari oldugu haberleri donuyor medyada son zamanlarda ki bariz bir mental dusus yasadigi ortada.
Herkesin favorisi Federer elbette ama benim cekincelerim var. 2 yildir GS kazanamasa da 2 setlik maclarda zaten basariliydi o yuzden Cincy galibiyeti benim icin ekstra bir anlam ifade etmiyor. Wimbledon ve olimpiyatlarda final gordu ama birini neredeyse full indoor digerini de masters formatinda oynadi ki 2 gun once oynanan yari final macinin uzun surmesi finale mal oldu belki de.Ote yandan son 2 yildir US Open yari finallerinde talihsiz bir sekilde eleniyor yani bu kortlarda hala oldukca iyi. Izleyip gorecegiz bakalim.
Kvitova'yi bende anlayabilmis degilim :) Serena yine nadasa cekti kendini, US Open'da kiyim yapabilir.

Unknown dedi ki...

Ulan 2 saat önce yorum yaptım yorum nasıl gitmiyor anlamadım. Cep'ten yazdığım 1800 karakterli o kadar yazı çöpe gitti son günlerde bu ne ya? çok teknik konulara değinmiştim oysa ama daha yazmam. İnsanında sabri var.

kirpi dedi ki...

Bu konulardan çok çekmiş biri olarak tavsiyem;

1- telefondan yazmayın
2- bilgisayarda çok uzun yazdıysanız yollamadan önce başka bir pencereye kopyalayın.

Ne olur ne olmaz...

turşu dedi ki...

yalnız del potronun sakat olan eli diğer eli amliyat olan elinde şu an için bir problem yok ama bu delpo her an sakatlık beklenebilir :((

kirpi dedi ki...

Diğer bileğini nasıl sakatlamış yaa? :S

Unknown dedi ki...

federer müthiş bir kura daha çekti. El-kol sallayarak çeyreğe ve yarı finale geliyor.