7 Kasım 2012 Çarşamba

ATP: İlk Maçlar Sonrası

İlk maçlar sonrası tablo aşağıdaki gibi oluştu.

Federer ve djokovic iki sette rahat kazanarak liderliğe oturdular. Federer lider olarak kalacaktır zaten ama Djokovic'in durumu net değil bence. İlk turun bana göre süpriz olan sonucu B grubunda Ferrer'in Del Potro'yu yenmesiydi. Ferrer'in aralıksız oynadığı üçüncü hafta bu; pazar günü oynanan Paris finalinden sonra sadece bir gün ara verdi. Del Potro'ya buradan "meeeeh..." diyorum. Maçta bir sakatlık molası gibi bir şey almış ama sadece bandaj için galiba. Ferrer zaten geçen sene de pili bitik haliyle Davis Cup maçında 1-2'den dönüp 5 sette yenmişti Del Potro'yu. Yorulan Del Potro olmuştu maçta. Açıkçası gençliğinde bile yeterli kondisyonu olmayan Del Potro bundan sonra inişe geçerse şaşırmam sanırım.

Çiftlerde ise Byranlar'ın tie-break seti ile ilk maçlarını kaybetmeleri süpriz oldu. İspanyollar Davis Cup finali öncesi formda görünüyorlar.



2012 Group Standings

SINGLES
Pos
Group A
W-L
Sets
Games
1
1-0
2-0
13-9
2
1-0
2-1
15-13
3
0-1
1-2
13-15
4
0-1
0-2
9-13
Pos
Group B
W-L
Sets
Games
1
1-0
2-0
12-4
2
1-0
2-1
15-13
3
0-1
1-2
13-15
4
0-1
0-2
4-12
DOUBLES
Pos
Group A
W-L
Sets
Games
2
1-0
2-1
13-12
3
0-1
1-2
12-13
Pos
Group B
W-L
Sets
Games
2
1-0
2-1
12-12
3
0-1
1-2
12-12


7 yorum:

aasdewq dedi ki...

Novak Andy maçı sonrası novak grup liderliğini büyük ölçüde garantiledi diye düşünüyorum....
İlk seti kaybettikten sonra maçı alması Novak'ı da kamçılayacaktır bana kalırsa
Ntvfutbol yalvarırım tenis turnuvası yayınlamasın cidden yaa muhtemelen yarı final ve final maçlarını da canlı izlemeyiz

aasdewq dedi ki...

Del Potro en üzüldüğüm tenisçilerden biri cidden....malesef bende düşüşe geçeceiğini düşünüyorum

turşu dedi ki...

deme deme öyle deme :(( düşüşe falan geçmesin zaten yeni toparladı ki kendini ki o bilek sakatlığından sonra çok kolay değildi, bir ferrer mağlubiyeti düşüşe geçmesine öngörü olamaz bence.Bir de ferrer evet aralıksız 3 hafta oynadı ama delponun da aralıksız 4. haftası ki bu.Viyana, Basel,Paris ve bu sezon sonu turnuvası.Ayrıca ferrer kondisyon olarak zaten delpodan çok iyi, bir de delpo her zaman böyle hareketli ve vurduğu her topa karşıdan cevap veren oyunculara karşı problem yaşayabilir malum o boyla,ama boyuna rağmen bence hızı da gayet iyi.Hee bu demek değil ki top 5 oyunculara karşı yeterli değil tabi ki, bu sene federere karşı oynadığı roland garrosta ve olimpiyatlarda kaybetmesinin en büyük nedenlerden biriydi kondisyon.Ama bence o kadar da kötümser bakmamak lazım duruma ben inanıyorum annem geliştircek kendini (annem=delpo :))

kirpi dedi ki...

Delpo ana :)

Del Potro habire erken sayılacak turlarda elendi ama... Garibim Ferrer en fazla 1-2 gün ara verebildi...

turşu dedi ki...

nasıl erken turlarda elendi viyana ve baselde şampiyon oldu sadece pariste erken elendi ama doğru tabi ferrer daha fazla oynadı bu hafta delpo dinlendi buraya gelirken. annem diyorum işte daha nasıl bir sevgi sözcüğü kullanılabilir ki :))

aasdewq dedi ki...

bu haftaki maçlar izlemek isteyenler için

Pazar
16:15 - ATP SEZON SONU ŞAMPİYONASI | YARI FİNAL 1 | NTV SPOR | CANLI

12 Kasım
01:10 - ATP SEZON SONU ŞAMPİYONASI | YARI FİNAL 2 | NTV SPOR | BANT (çok şaşırdık!!!)


22:00 - ATP SEZON SONU ŞAMPİYONASI FİNALİ | NTV SPOR | CANLI

aasdewq dedi ki...

turşu umarım dediğin gibi olur Del Po benm en sevdiğim teniçilerden biri umarım umarım çok daha iyi yerlerde görebiliriz
yoksa üzüldüğüm tenisçilerden biri olacak cidden