23 Mayıs 2012 Çarşamba

Brian Baker Üzerine

Brian Baker pek çok insanın dikkatini bugün çekti. Monfils'i 6-4/7-6 ile Nice'de geçerek çeyrek finalist oldu.

Bu Baker'ın Monfils'i ilk mağlup edişi değil. Daha önce junior kariyerinde defalarca yenmiş. Ama sonra sakatlıklar yakasını bırakmamış. Önce bilek, sonra diz falan derken ameliyat olmuş ve 6 yıl tenis oynayamamış bile. Koleje geri dönmüş ve antrenörlük yapmaya başlamış.

Ama bir zaman sonra vücudunun eskisi gibi ağrı hissetmeyince "Acaba?" diyerek küçük çaplı turnuvalarla dönüş yapmış. Kendi kendini finanse ederek turnuvaları gezerken asıl büyük dönüşünü önemli bir turnuva olan Savannah'ı kazanarak yapmış. Bu başarı ona Roland Garros için USTA wild cardını getirmiş. Evet, onu RG'da ana tabloda izleyeceğiz.

Baker junior olarak Berdych, Monfils ve Djokovic gibi isimleri yenmiş. Bugünkü maçını biraz izledim ve tesadüfen yenmediği ortada. Zaten 15 yaşında Amerika U-18 şampiyonu olduğuna göre bir özelliği olması gerektiğini düşünürsünüz. Ve en önemli özelliği returnleri. Bugün neredeyse hiç bir 2. servisi affetmedi. Ayrıca servisleri de ara vermiş birine göre oldukça iyi.

Maçta Monfils çok kötü oynamadı. Baker iyiydi, hem de 6 yıl aradan sonra yeni dönmüş sayılabilecek birine göre çok çok iyiydi. Biraz güç eksiği var gibi ama zamanla gelişecektir o da.

Yapısı itibarı ile tekrar sakatlanabilir izlenimi veriyor. Ama artık kendini gençliğindeki gibi zorlamadığını söylüyormuş. Kendine dikkat ederse kendisini ilk 100'de görebiliriz. Zaten Nice'de çeyrek finali gördü ve rakibi de Kukushkin. Monfils'ten sonra kazanılmayacak maç değil.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kendisinin ismini bugun duydum, adina cok sevindim, vucudunun bir sporcuyu yari yolda birakmasi olabilecek en kotu sey olsa gerek, izleyici olarak bile insan epey uzuluyor.

kirpi dedi ki...

Yarı finale kaldı!! :))))