17 Haziran 2011 Cuma

Wimbledon Erkekler Kurası

Şurada.

Son şampiyon ilk turda Russell ile oynayarak başlıyor. Sonrasında Roland Garros'ta da ikinci turda oynadığı Andujar ile oynayabilir ki Andujar Sweeting'i geçerse yine renkli bir maç olur. 3. turda Raonic ile oynayacağı maç çekişmeli olur demek istiyorum ama Raonic çim sezonunda şimdilik bekleneni veremedi. Hatta AO ve sonrasındaki küçük turnuvalar sonrasında duraklama devrine girdi denebilir. Almagro ile kanka olmayacaktı. Nadal 4. turu görürse olası rakibi Simon bence. Del Potro'da 4. tura gidebilecek dirayeti göremedik henüz. Bu çeyrekteki diğer seri başı Berdych ama kendisi hiç umut vermiyor bildiğiniz üzere. Onun yerine Verdasco, Fish, Haase veya süpriz sonucu Istomin çeyreğe gidebilir. Bu çeyrekte ilk turdaki Stepanek-Verdasco maçı iyi bir eşleşme.

İkinci çeyrekte Murray var. Murray ilk turlarda Gimeno-Traver, Kamke, Ljubicic yolunu izler gibi geliyor bana. Buradaki 4. tur maçını Gasquet veya Wawrinka ile oynar, çekişmeli olabilir. Çeyrekte ile Roddick ile karşılaşır ama Queens'teki kadar rahat yenemez diye düşünüyorum. Buradaki ilk tur maçlarından Ljubicic-Cilic maçı uzar, Tipsarevic-Karlovic maçından da süpriz çıkar diye düşünüyorum.

Bir sonraki çeyrekte Federer var. Toprakta Nadal'ı yenenler slamlerde finalden önce Federer ile boğuşuyorlar, gelenek olmuş artık. Gerçi Djokovic son zamanlarda alıştı Federer ile yarı final oynamaya. Federer Kukushkin-Mannarino-Nalbandian yolunu izler ilk üç turda. Orta şekerli bir kura. 4. turdaki en olası isim Youzhny yine. Bu bölümde Isner-Mahut maçı da var ama patates cipsi stoğu yapmayın, Mahut çok sağlan değilmiş diye duyduk. Çeyreğin diğer ismi prensim, bahtsızım. İlk turda Paire neyse de ikincide Dodig zorlar. 3. turda Golubev gelir. 4. turda ise form durumuna göre Tsonga'mnın gelmesi gerekir. Dolgopolov ilk turda Gonzo ile eşleşmiş. Olası Dimitrov-Tsonga ikinci tur maçı eğlence vaadediyor.

Djokovic'in çeyreğinde ilk 2 turdan sonrası çeyrek finale kadar laylaylom bir havada geçiyor. Chardy-Anderson şeklinde başlar ama ikisi de zorlayamaz bence. 3. tur rakibi için adayım Seppi, düşünün. 4. tura tavşanı Troicki gelir ve yine set alamadan elenir. Bu bölümdeki son haftaların süprizi Ward'ın 4. tura gelebileceğini düşünmüyorum. Gerçi seyirci Murray'ın aksine Ward'a olumlu etki yapar, belli de olmaz hani. Çeyrekte ise Söderling gelir diyemiyorum açıkcası. Söderling'in dilimi açık ara en kazık ve en çekişmeli bölüm olmuş. İsveçli ilk turda geçen yılın çiftler şampiyonu ve Nadal'ı iyice silkeleyen Petzschner ile oynayacak. Sonrasında Hewitt yine fiziksel olarak üst seviyede olamadığından Nishikori gelir. 3. turdaki muhtemel rakip Davydenko. 4. tur rakibini kestirmek zor, Mayer veya Malisse olur diyorum. Bu sekizde birlik dilimin kader maçlarından biri Petzscner-Söderling maçı olur gibi duruyor. Falla-Melzer maçından da çekişme çıkabilir.

4 yorum:

Emre dedi ki...

Djokovic'in kura şansı yine etkisini göstermiş. hele soderling'te erkenden giderse yarı finalde Federer'e kadar çıtır çıtır gider diye düşünüyorum. Federer'de çok net bir kura çekmiş - arada çetin cevizler var ama Fedo çok kasılmaz - yarı finale gelir.Murray'in 4.turda Gasquet veya Wawrinka'dan birine eleneceğini düşünüyorum. Son sözümde son şampiyona olsun. Nadal'ın tarafında bayagı ortalama üstü çocuklar var. bu grup çok şenlikli olcak. Nadal'ı burdan sağlam çıkartmayabilirler. Eğer Nadal burdan çıkarsa rüya finale hazırlıklı olmalıyız.

hepedna dedi ki...

şu nadal katıldığı son iki wimbledon'da şampiyon olmuş, son 5 grand slam in dördünü kazanmış ama genelde hep bi burun kıvırma var sanki.

Adsız dedi ki...

en berbat kura nadal'ın bence de. 3. tur raonic, 4. tur delpo. rafa'nın ilk haftaki performansları pek parlak olmuyor, biraz sıkıntı yaşayabilir, umarım sürpriz olmayacak ama.

kirpi dedi ki...

Raonic bekleneni vermediğinden ve maç en iyi 5 setten oynanacak olduğundan Nadal avantajlı. Del Potro zaten çimde iyi değil sıkıntı olmaz bence.