7 Eylül 2011 Çarşamba

Derdiniz Nedir Sizin?

Bildiğiniz gibi US Open'da hiç kapalı kort yok. Hiç ışıklandırmalı kortu olmayan RG'den sonra en yetersiz turnuva yani. Ama bu postta bu konuya bile değinmeyeceğim. Hadi diyelim kortları kapatamıyorlar. Varsayalım ki çatı desteklerinin saplanması gereken yerde yatır var...

Bugün olanlara bakalım. Nadal maçını izleyecektim o nedenle gözlemlerimi genel olarak o çerçeveden anlatacağım. Önce Muller geldi korta, Nadal ortada yok. O arada hala bazı gazeteciler "Bir ahmak ıslatan yağıyor ama..." tivitleri atıyorlar. Dedim ne oluyor? Derken Nadal geldi ve "Geç kalmam biraz da benim hatam ama maçın tam olarak ne zaman başlayacağı bize önceden söylenmedi" dedi. Yahu bu adam zaten her yere geç kalan, 50 tane maç öncesi hazırlığı biri olduğu gibi, her tarafı ayrı döküldüğünden bandajlanması gereken uzuv miktarı da epey fazla. Nitekim ayak bandajları yüzünden 7 dakika geç kaldı korta ve Muller'den özür diledi. 15 dakika ısınma faslından sonra maç başladı, Nadal servisini kırdırdı, 3-0 geriye düştü ve kendi servisindeki ikinci puanda Nadal hakeme "Hocam bu kort kayıyor" dedi. Yetkililer "Ay ne yapsak acaba???" derken diğer kortlarda hareketlilik bitmişti bile. Maçın durması kesinleşirken o arada Nadal "Hep aynı hikaye, tek düşündüğünüz şey para" diyerek tribini atıp korttan ayrıldı.

Ne bu şimdi? Topu topu 15 dakika tenis oynandı. Bu 15 dakika tenis için oyuncular o saate kadar hazır beklediler. Yemek yiyecekleri saat belli değildi. Sürekli kendilerini hazır tutmaya çalıştılar. Kendilerini ısıttılar ve 15 dakika sonra da soğudular. Tam olarak yağmur dinmemiş bir kortta, nemli zeminde maç yaptılar. Murray zaten "Kort, toplar, file, her şey ıslaktı" demiş. Nadal basın toplantısında bu kadar paraya rağmen oyuncuların korunmadığını söylemiş. Murray, Nadal ve Roddick maç sonunda hakemlerle kapalı kapılar ardında konuşmuşlar.

Bu oyuncular düşebilir, sakatlanabilir, onlardan sonra oynaması beklenen oyuncular yemek masasından kaldırılıp kalan 5 dakika için korta sürüklenebilir... En fazla yarım saat maç yapılabilecekken oyuncuları korta çıkartmanın zararları. Peki para ile ilgisi ne bunun?

Çünkü bir maç bile başlasa (ve 90 dakika oynansa) bile bilet paraları geri verilmiyor. Ama bu buz dağının görünen kısmı bile değil. Zaten izleyebilenler kortlardaki sayılabilir miktardaki seyirciyi fark etmişlerdir. 15 dakika maç yayını olunca televizyonlar reklamlarını yayınlıyorlar, paralarını alıyorlar. Oh. Mis.

Bütün bu buhran içinde Nadal "Biraz daha bir arada dursak da kendimizi kollasak." mesajı verdi.

Günün tek komik hadisesi ile Serena Williams kaynaklıydı. Tek tivitle yıktı ortalığı...


Serena Williams

8 yorum:

Adsız dedi ki...

kramp yüzünden acı çekerken bile özür üstüne özür dileyen adamın böyle tepki koymasına şaşırdım bi kez daha sevdim:)son olarak serena woz u zekasıyla döver..

kirpi dedi ki...

Ben de onu diyordum zaten, şaka dediğin böyle olur :) Ben koca popolu olsam ben bile gülerim bu bana dense :))

Adsız dedi ki...

ee peki şimdi 23.30 da maçlar başlayacak mı? asi nadal bence çıkmaz :)

kirpi dedi ki...

Oynatırlarsa çıkacak mecburen ama bitmez o maç. soderling-Nadal maçı gibi 5 gün sürer :)

Adsız dedi ki...

amerika açık'ta maçlar 1 saat oynanınca bilet paraları iade edilmiyormuş sanırsam, para mevzusu budur muhtemelen. 1 saati doldurmaya çalışmış olabilirler. geri kalan herşeyi çok güzel yazmışsınız zaten, resmen işkence sporcular için ve hala final tarihi ertelenmiş değil !!! neyin kafasını yaşıyorlar bunlar ?
ayrıca : GOBIGBUTTS!
sizi sonuna kadar destekliyorum bu turnuvada !

Adsız dedi ki...

biz ingilizcesi kötü olanlar için biri serena'nın tweetini çevirebilir mi acaba? :)

kirpi dedi ki...

Çevirmeye çalışayım :)

"Vaaz ver Rafa, vaaz ver! Benim sevgili popo kardeşim! #bastırınkocapopolar lol!"

Nihal dedi ki...

Dünyanın en çok izlenen futbol ligi olan İspanya liginde lokavt olduğu için hiçbir maç başlamadı, sendika ile anlaşmak zorunda kaldılar, dünyanın en çok izlenen basketbol ligi NBA'de hala lokavt sürüyor, kimsenin reklam, para, vs. geliri derdi düşünülmeden. Tenis için de aynı şey geçerli olmalı, Nadal, Federer, Djokovic, diger büyük oyuncular bu sporun izlenmesini sağlayan adamlar zaten. Nadal'ın da dediği gibi birleşmeleri ve beraber hareket etmeleri bir çok şeyi değiştirecektir bence.