9 Eylül 2011 Cuma

Amerika Açık: Kadınlar Yarı Finalleri

Program o kadar sıkışıktı ki kadınlar maçlarını izleme fırsatımız neredeyse hiç olmadı. Serena-Pavlyuchenkova ve Stosur-Zvonareva maçlarından tek puan bile izleyemedim şahsım adıma konuşmam gerekirse. Wozniacki-Petkovic ve Kerber-Pennetta maçından ise belli bölümleri izleme imkanı buldum.

Serena-Pavlyuchenkova maçı skorboard'dan takip ettiğimiz kadarıyla çok ilginç gelişti. İlk 6 oyun arka arkaya servis kırıldı ve 3-3 ile girildi 7. oyuna. Ondan sonra iki oyuncu da 5-5'e kadar servisine tutundular. 6-5'te sette kalmak için servis atan Pavlyuchenkova bu servisi kırdırdıktan sonra koptu ve ikinci sette breadstick'ini de yiyip elendi.

Diğer maçta Stosur, Zvonareva karşısında baştan sona üstün götürdüğü maçta sadece 6 oyun bıraktı.

Sakat sakat buraya kadar gelmesi bile büyük iş olan Petkovic, daha fazla direnemedi. İlk seti 6-1 ile kaybettikten sonra ikinci setteki direnci çok daha iyiydi. Hatta 5-3'geri gelip servislerini set için de attı 6-5'te. Tiebreak'te 6-3'ten 6-5'e getirdi durumu ve 6-6'ya getirip maçı başka bir boyuta da taşıyabilirdi ama olmadı. Her topu çeviren klasik Wozniacki'ye karşı biraz fazla basit hata yaptı. Küçük kortta oynamak da Woz'a ayrıca yaradı.

Çeyrek final eşleşmelerinin en zayıf halkası oyun kalitesi olarak da zayıftı ama heyecan yoktu diyemeyiz. Önce Kerber 6-4/4-2 öne fırladı ve maçı bitirmeye yakındı. Pennetta oradan dönüp 4-6/6-4/2-0 öne geçti. Bu aşamalarda Pennetta'ya göre çok daha tecrübesiz olan Kerber buradan dönemez derken bir dönüş daha yaptı ve üst üste oynanan 7 oyundan 6'sını kazanarak kariyerinin ilk yarı finaline yükseldi. Ayrıca Amerika Açık'ta Steffi Graf'tan sonra yarı final gören ilk Alman oldu. Büyük sürpriz, kesinlikle bu slam'in en büyük sürprizi...

Yarı final eşleşmeleri dengesiz oldu: Serena-Wozniacki ve Stosur-Kerber. İlk yarı final eşleşmesi final gibi eşleşme. Favorileri söylemeye gerek yok tabii. Büyük bir sürpriz olmazsa Serena-Stosur finali izleyeceğiz ve Stosur koleksiyonuna bir tabak daha koyacak gibi...

Hiç yorum yok: