1 Ağustos 2011 Pazartesi

Robert Kendrick ve Ceza Meselesi

Robert Kendrick'in kanında Roland Garros'ta yasaklı madde bulunduğundan yanılmıyorsam 1 yıl ceza verilmiş kendisine.

Cezayı almasına neden olan madde ise uyumak için aldığı bir ilaç.

Murray az önce attığı bir tweet ile uyku ilacının nasıl olup da performans artırıcı kabul edildiğini anlamadığını, cezanın saçma olduğunu ve Kendrick'e ceza verilmemesi gerektiğini yazmış.

Her ne kadar doping kontrollerini gerekli bulsam da bazen yapılan hareketlerin "cadı avı" kıvamında olduğunu düşünüyorum. Kanında laboratuar ortamında ancak tartılacak kadar az madde bulunan oyuncular, tedavi amaçlı olarak yanlış ilacı alanlar, yer bildirme kuralını bir kez atlayanlar veya Kendrick'in durumundaki gibi aslında performans artırıcı etkisi olmayan ama muhtemelen uyuşturucu kategorisinde görüldüğünden yasaklanan ilaçları ihtiyaç nedeniyle alan oyuncuların üzerine bazen gereksiz gidiliyor. Bavulunda şişe şişe hormonla yakalanan Odesnik 7 ay ile yırttı (Russell 1 yıl diyor, anlaşamadık). Adaletin bu mu dünya?

Murray'i de cesur tavrı yüzünden ayrıca tebrik ediyorum.

Ekleme: Konu ile ilgili bir başka yazı da şurada. Bakıldığında Kendrick seri olarak aptallıklar yapmış gibi görünüyor. Benim kanım bu en azından. Bu kadar aptal olunabilir mi derseniz bence olunabilir. İlacı doping olarak alıp almadığını anlamının en kolay yolu aldığı zamana odaklanmak olsa gerek.

3 yorum:

Russell dedi ki...

odesnik'in cezası tam 1 yılı kapsıyor çünkü 2010'un ilk 4 ayında oynadığı turnuvalardaki bütün puan ve paraları geri alındı, ilk 4 ay da cezalı gibi gözüktü ve dolayısıyla 1 yıl ceza almış oldu. mesela kendrick'in cezası da temmuz sonundan değil 22 mayıs'tan başlıyor.

Beril dedi ki...

yer bildirme zımbırtısının mantığı, amacı nedir anlamıyorum asıl

kirpi dedi ki...

Her an kontrole hazır olma mantığı var ama iletişimin bu kadar geliştiği günümüzde saçma. Bir de gerçekten insanların bu kadar planlı programlı hareket edebileceklerini sanmıyorum.