11 Temmuz 2010 Pazar

Olu Sezon

Bir ay icerisinde iki Grand Slam heyecanini geride biraktiktan sonra teniscilerin kendinlerini sahillere atmak istedikleri donemdeyiz...

Renksiz bir hafta oluyor. Bunda dikkatlerin futbola yonelmesi kadar iyi oyuncularin yorgunlugunun da payi var.

Turkiye Davis Cup'ta maglup oldu. Bunu tahmin ediyorduk, ancak Marsel'in sakatlanmasi faktorunu hesaba katmamistik. Net bir fikrim yok sorunun ne oldugu ile ilgili, umarim onemli degildir. Davis Cup'ta son sampiyon Ispanya da elendi. Aslinda Ispanya'da Rafa disinda sakat olan kimse yoktu benim bildigim, ancak Fernando Verdasco gibi hem formsuz hem de seyirciden cabuk etkilenen bir oyuncu gitmemeliydi bence Fransa'ya. Onun yerine Almagro olabilirdi. Ciftlerde de Robredo veya Marc Lopez'e firsat verilebilirdi. Ispanya - Fransa eslesmesi haricinde sonuca ulasan bir diger eslesmede Cek Cumhuriyeti Gonzo'suz Sili'yi yendi. Ancak Cek Cumhuriyeti'nde ise gecen senenin kahramanlari olan Stepanek ve Berdych yoktu. Sirbistan - Hirvatistan, Arjantin - Rusya eslesmelerinin kazanani bugun belli olacak.

Olu sezon genc yeteneklerin kendilerini gosterebilmesi icin firsat oluyor cogu zaman. Newport'ta bu firsat Ryan Harrison'in eline gectiyse de, bahis skandali ile ilgili iddialar nedeni dikkat ceken ile bugune kadar bir varligini hissedemedigimiz Ingiliz Richard Bloomfield'a elenen Ryan bu firsati tepti. Harrison ceyrek finale gelene kadar pek de guclu isimleri yenmedi ama yine de yaz sezonunda bu oyuncuya dikkat etmek lazim.

Aravane Rezai finalde Gisela Dulko'yu yenerek Bastad'daki toprak kort turnuvasini kazandi. Budapeste finali ise Schnyder ile Szavay arasinda oynanacak.

Bayanlardan bahsetmisken, Cagla Buyukakcay da son 3 ayda 3. ITF 25k finalini gordu. Bu sefer rakibi Hong Kong'lu Ling Zhang. Basarilar!

Hiç yorum yok: