16 Temmuz 2010 Cuma

ATP'de Tekrar Ispanyol Zamani

Su siralar Wimbledon - US Open arasi "ne koparirsak kardir" turnuvalari oynaniyor. Daha cok siralamada yukselmek isteyen veya sakatliktan donup isinmaya calisan isimleri goruyoruz. Oncelikla Avrupa'daki toprak turnuvalari oynandiktan sonra Amerika'daki sert zemin turnuvalarina gecilecek. Su an toprak turnuvalarinin oynaniyor olusu Guney Amerika ve Roland Garros'tan sonra 3. kez Ispanyol oyuncular icin puan toplama zamaninin geldigini gosteriyor.

Yari finallere gelinirken, en dikkat ceken turnuva Bastad'da oynaniyor. Burada yari finale gelen isimler an itibari ile Soderling, Ferrer ve Robredo. Robredo, Wimbledon'da iyi isler yapamayan ve bu nedenle dinlenme firsati buldugunu tahmin ettigim Verdasco'yu 2 sette gecti. Bu turnuvada biraz dengesini bulmus bir goruntu cizdi diyebiliriz. Obur taraftaki Soderling - Ferrer eslesmesinde ise avantaj Ferrer'den yana. Roland Garros'taki supriz Melzer yenilgisi haricinde Ferrer uzunca bir suredir turdaki en istikrarli isim. Ayrica yanilmiyorsam hala toprakta yilin en fazla mac kazanan ismi ve bunu konumunu daha da saglamlastiracak gibi gorunuyor. Sevmedigi zemin olan cimde bile Soderling'i epey zorlamisti Wimbledon'da ve burada da kendi ulkesinde oynamasina ragmen yari finale 3 setlik maclarla gelen Soderling'i yenebilecegini dusunuyorum. Hatta Roland Garros'ta aldigi sonuctan bagimsiz olarak hala yilin en iyi ikinci toprak kort oyuncusu olarak gordugum Ferrer'in burada da kupaya en yakin isim oldugunu dusunuyorum. Ancak Ferrer'in tatil yapmadan toprak sezonuna gecmesi US Open Series'e pilinin bitik olarak gelmesi anlamini tasiyacak gibi gorunuyor. Ferrer sert zemin yerine topraga yatirim yapmis olabilir ki aslinda bu onun icin cok da mantiksiz bir tercih degil. Diger yari finalisti belirleyecek olan mac su anda oynaniyor ki ben bu mactan Almagro'nun gelecegini ve boylelikle turnuvada bu yil geleneksel hale gelen % 75 Ispanyol yari finalist oraninin tutturulacagini dusunuyorum.

Stuttgart'ta ise Ferrero ve Montanes yari finale gelerek %50'lik Ispanyol oranini olusturdular. %75 icin Gimeno-Traver'in Chiudinelli'yi yenmesi gerek ki olmayacak is degil. Montanes'in ceyrek finalde bu yilin supriz Roland Garros yari finalisti Melzer'i eledigini belirtelim. Gimeno -Traver ise sakatliktan donmeye cabalayan Davydenko'yu maglup etti. Davydenko gecen sene yine sakatliktan donerken Avrupa'da iyi puanlar almisti ama bu yil isi o kadar kolay degil gibi. Diger yari finalist ise an itibari ile oynanan Monfils - Mayer maci sonucunda belirlenecek.

Ozledigim toprakcilardan David Nalbandian gecen hafta sonunda Rusya'yi eleyen Arjantin ekibindeydi, ancak kendisini bu hafta goremiyorum. Gonzo'nun donusune de daha cok var. Del Potro'yu da bekleyecegiz. Cok eksik var, cok...

Hiç yorum yok: