23 Ocak 2010 Cumartesi

Djokovic'in Şansı

Az önce sona eren 3. tur maçında Novak Djokovic, Özbek rakibi Denis Istomin'i 6-1, 6-1 ve 6-2'lik setlerle çok rahat geçerek 4. tura yükseldi. Djokovic'in 4. turdaki rakibi ise, Polonyalı Lukasz Kubot olacak. Kubot, 3. turda Mikhail Youzhny ile oynayacaktı; ancak Youzhny sakatlığı sebebiyle maça çıkmayınca walkover ile tur atladı Polonyalı raket.

İlk turda Gimeno-Traver, ikinci turda Chiudinelli, üçüncü turda Istomin ve arkasından 4. turda Kubot. Bu 4 oyuncunun hepsinin ATP Tour'daki sıralamasının ortalamasını alınca ortaya 81 gibi bir rakam çıkıyor, ki bu 4 raketten hiçbirisi ilk 50'de bile değil. 3 tanesi 50-100 arasında, bir tanesi - ki o Istomin oluyor - 105. basamakta.

2 saat kadar sonra başlayacak akşam seansında Tsonga da kaybederse Djokovic'in çeyrek final kurası da epey kolaylaşacak.

Peki Djokovic, bu lokum gibi kurasıyla rahat rahat ilerlerken diğer önemli raketler kimlerle oynuyor ilk 4 turda, bir de ona bakalım.

Federer, ilk turda Andreev ile oynadı ki nasıl bir oyuncu olduğu malum, Federer'i nasıl zorladığını da gördük. İkinci turda Hanescu belki Federer'i zorlayamadı ama o da kötü oyuncu değildir. 3. turdaki Montanes, sert kortta kötü bir oyuncu, bu turdaki kurasını şanslı sayabiliriz Federer'in. 4. turdaki rakip ise, Hewitt-Baghdatis ikilisinden biri olacak, ki ne kadar zorlu olduğunu da sanırım söylememe gerek yok. Çeyrek finalde de Verdasco-Davydenko galibi Federer'i bekliyor olacak. Tabii, Federer 4. turda bir kaza yaşamazsa.

Nadal, ilk iki turda kolay rakiplerle oynarken, 3. turda bir seribaşının oynayabileceği en zor oyunculardan birisine karşı, Kohlschreiber'e karşı oynadı. 4. turdaki rakibi Ivo Karlovic, sadece servisiyle var olan bir oyuncu olsa da, servisi kendi ortalamasının da üstüne çıktığı zaman, top 10 oyuncularının bile canını sıkabilecek kapasiteye sahip. Çeyrek finaldeki olası rakip ise, Andy Murray...

Dünyanın 1 ve 2 numarası nispeten zorlu ve taşlı yollardan geçerken, 3 numaralı Novak Djokovic uzun zamandan beri süregelen grand slamlerdeki kura şanssızlığını bu turnuvayla yenmiş gibi duruyor. Yenmek bir yana, görüntüyü tersine bile çevirdiğini söyleyebiliriz...

Hiç yorum yok: