23 Ocak 2010 Cumartesi

Casey Dellacqua'nın Dönüşü - Venus'ün Yürüyüşü

Avustralyalı turnuva organizatörlerinin Rod Laver Arena'ya kendi vatandaşlarının maçlarını koymayı sevdiğini biliyoruz. Bernard Tomic, Lleyton Hewitt, Sam Stosur ve Jelena Dokic gibi isimler hemen hemen bütün maçlarını turnuvadan elenene kadar Rod Laver Arena'da - hatta zaman zaman akşam seansında - oynuyorlar. Teniste seyirci desteğinin gittikçe daha fazla önem arz etmeye ve öne çıkmaya başladığı son yıllarda, bu uygulama Avustralyalı oyuncuların işine geliyor tabii.

Yaklaşık yarım saat önce sona eren maçta Avustralya'da sürpriz yenilgilerine alışık olduğumuz Venus Williams, Avustralyalı'ların Jelena Dokic'ten sonraki ikinci "Comeback Queen"leri olan Casey Dellacqua ile Rod Laver Arena'da karşılaştı. Turnuva öncesinde çok iyi hazırlandığını söyleyen Venus'ün boşuna konuşmadığını turnuva ilerledikçe görmeye devam ediyoruz. İlk turda Lucie Safarova karşısında sürpriz bir mağlubiyet alması beklenirken 6-2 ve 6-2'lik iki setle rakibini turnuvanın dışına itmişti. Yine ikinci turda Sybille Bammer'i iki sette çok fazla zorlanmadan geçmeyi başarmıştı. Son olarak 3. turda kendisini zorlaması beklenen Casey Dellacqua'yı 6-1 ve 7-6'yla geçmeyi başardı. Geçen sene burada Carla Suarez Navarro'ya 2. turda kaybeden Venus'ün bu sene burada iyi kurasıyla da birlikte yarı finale çıkması olası görünüyor.

Casey Dellacqua'nın da hakkını vermek lazım tabii. 1-2 senelik bir aranın ardından geri dönüşü çok sağlam oldu. Yaşının da çok geç olmadığını göz önüne alırsak, en azından bıraktığı noktaya geri dönme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz. Avustralya Açık'a aldığı wild-card'ı da bedavadan almadığını ekleyelim. Avustralya Tenis Federasyonu'nun düzenlediği "AO Play-off Wild-Card" turnuvasını kazandı Olivia Rogowska gibi önemli bir ismi mağlup ederek. Fizik olarak bazı sorunları gözüküyor. Onları halledebilirse ve servisini de biraz daha etkili bir hale getirebilirse WTA Tour'da mücadele ederken görebiliriz yine Dellacqua'yı. Kadınlarda seribaşıların süpürge misali neredeyse oyun bile vermeden tur geçtikleri bir günde biraz olsun çekişme ve heyecan yaşattığı için de ayrıca teşekkürler İtalyan asıllı Avustralyalı'ya...

Hiç yorum yok: