1 Şubat 2016 Pazartesi

Avustralya Açık: Şampiyon Djokovic ve Kerber

Şimdilik açalım başlığı yorum yapmak isteyen olursa. İşten güçten vakit bulduğum ilk an bir şeyler karalamaya çalışacağım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadınlar finali,

Herhalde uzun zamandır kimse böyle bir kadınlar finali izlememiştir. Resmen erkekler masters finalinden farksızdı. Heyecan olarak ise inanılmazdı. Müthiş bir savunma Kerber'den. En önemlisi Kerber'in bu performansı, istikrarlı hale getirip getiremeyeceğidir.? İzleyeceğiz..

Erkekler finali,

1.set,
Djokovic'in büyük rakiplerine karşı klasik olarak sert ve etkili oyuna girişi (Bakınız, yarı final Federer, Final Murray, Doha Final Nadal gibi)..artık bu klasikleşti. Mental olarak oyuna direkt hazır olduğu için bu etkili girişi en kolay Djokovic yapıyor. En zor da Nadal tabii ki, ilk set bu şekilde Djokovic'in Andy'i tokatmasıyla sonuçlandı.

2.Set,
Beklenildiği gibi biraz daha dengeli geçti, fakat sizlerde izlemişssinizdir. Setin 11.oyununda 40-0'dan servisini kırdırdı.. Neden 5 GS yerine 2 GS sahibi olduğunu bizlere özet geçti.

Çok fazla sayıda basit hata yaptı. Djokovic'in winner sayısı az olmasına rağmen Murray'in destekleriyle, winner üretmeye fazla gerek kalmadan, hem de 9 ace attığı seti kaybetti. Burda Djokovic cephesinde ise hem mental olarak hem oyun anlayışı açısından istikrarlı bir biçimde bunu sürdürdü.

3.Set,
Kısa özeti şudur, kritik anlardan Andy'nin yaptığı basit hatalar(Daha doğrusu Tiebreak'te) işin rengini belli etti. Yapacak bir şey yok. Tüm dünya biliyor ki kırılma anlarını Djokovic iyi oynar. Ya onu hataya zorlayacaksınız ya da agresif oynayıp bitireceksiniz. Hataya zorlamak agresif oynamakla olacaktır. (Simon maçı sizin için gösterge olmasın yılda 1 denk gelir. ya da 3 sene de 1 :))

Genel olarak,

Novak inanılmaz bir havada gidiyor. Performans, güç,fit, ve en önemli öz güven üst seviye. RG için şimdiden dişlerini gösteriyor.

İzleyelim görelim neler olacak.

Adsız dedi ki...

Blogu bitkisel hayattan cikarsaniz ne güzel olur..