25 Ocak 2016 Pazartesi

Avustralya Açık: Çeyrek Final Öncesi

Son 16 tahminleri fena değildi. Konta, Zhang, Raonic sürprizlerini falan bulduk. Habertürk İddaa ekinde yerimi istiyorum. Yetkililer görsün bunu.

Çeyrek finallerde bazı eşleşmeler sağlam dururken, bazı eşleşmelerde kura avantajıyla öne çıkan oyuncular hayatlarının fırsatını buldular. Seyir zevki açısından daha iyi oldu tabii.

Serena-Sharapova: Bu gece oynanacak maçlardan biri. 12 yıldır Sharapova'ya kaybetmeyen Serena, her zaman olduğu gibi yine ağır favori olarak çıkacak. Sharapova agresif oynamaya çalışıyor. Yine öyle yapmayı deneyecek ama muhtemelen yine Serena'nın servis oyunlarına girmekte zorlanacak. Kendi servisinde çift hataları sıraladığı oyunlarda büyük ihtimal servisini kırdıracak ve skor olarak ağır olmasa da, oyun olarak rahat bir Serena galibiyeti olacak. Eğer Sharapova son 12 senede yaptığından farklı bir şey yapmazsa olacağı bu. Tabii, tamamen kendi elinde olan bir şey değil. Oyun olarak en çözümsüz kaldığı oyuncu. Sharapova stil olarak düz bir oyuncu ve şartlara, rakibe göre bir oyun oynama gibi bir durumu asla yok. Hem karakteri müsaade etmiyor hem de oyun olarak bunu yapacak teknik-taktik kapasitesi yok. Serena'nın kötü oynaması lazım yani. Tamamen onun elinde maç.

Radwanska-Suarez Navarro: Navarro'yu son maç dışında izleyemedim turnuvada. Bu turnuvada 2009 yılında da çeyrek finale çıkmışlığı var ki, Venus'ü yenerek 21 yaşında ilk kez kendini dünyaya gösterdiği turnuva olmuştu. Aslen toprakçı olsa da Avustralya onun için özel bir turnuva diyebiliriz. Radwanska'nın ise genel olarak burada çok başarılı olmadığı aşikar. Roland Garros'tan sonraki en kötü slam'i diyebiliriz hatta. Çok sefer çeyrek finalde kaybetti. Artık bunu kırmak için bundan iyi bir şans bulamaz. Ralli oynayabilen, servisleri zayıf iki oyuncu. Bolca servis kırmaya şahitlik edeceğimiz kesin. Gününde olan oyuncu bir tek öne çıkar. Tahminim 3 sette Aga.

Federer-Berdych: TSİ 06.00 gibi başlayacak. Serena-Sharapova maçı umurumda değil diyorsanız ve işinde gücünde biriyseniz, gece erkenden yatıp kalkılabilecek bir saat. Federer turnuva boyu sürdürdüğü grafikle maçı 2 saatte bitirip sizi mesaiye de yetiştirebilme kudretine sahip. Daha ne olsun? Berdych'in hiç şansı yok mu diyeceksiniz. Zor derim... Bir ara çok zorluyordu Federer'i ama garip şekilde son 2 senede çok ezici mağlubiyetler aldı. Burada gündüz maçında kort hızlı olacak. Berdych'in işine gelir ama karşısındaki Federer de yavaş kortu sevmiyor sonuçta. Hani sadece biraz o vuruşlarındaki derinliği yakalarsa istikrarlı olarak, Federer'i geri itip biraz daha maçı ortaya getirebilir. Amerika Açık 2012'de aldığı galibiyette aynen bu şekilde Federer'i ite ite yenmişti. Tabii Federer bence şu an daha iyi bir tenis oynuyor. Berdych de geçen seneden beri bir düşüşte. Özellikle top oyunculara karşı varlık göstermekte zorlanıyor. (Nadal bile set vermeden yenmişti geçen sene.....)

Djokovic-Nishikori: Akşam seansında süper bir maç... Nishikori çok sağlam durdu ve o sıcak, gündüz maçlarından hiç yorulmadan çıktı. Akşam kort biraz daha yavaş olacaktır ve bu aslında Djokovic'in işine gelen bir durum ama Nishikori de gündüz maçlarını sevmez ama hedef maçlarda, spot ışıklarının altında kesinlikle daha konsantre oynuyor. Hele Djokovic'in en iyi durumunda olmadığını görünce daha da keskin ve kararlı çıkacağını kestirmek zor değil. Djokovic yine 100 basit hata yaparsa bu sefer kurtulamaz ama Djokovic'in bir maçta 100 basit hatayı da üst üste iki maçta yapacağını hiç sanmıyorum. Zaten Nishikori, Simon'a göre daha agresif, winner'a yönelik vuruşlara gidip risk alacak. Djokovic, Simon karşısında olduğu gibi hücumda yöneten taraf olmak durumunda kalmayabilir. Bu da işine gelir. Ama Nishikori, Djokovic'i o çıkışından sonra bile en çok zorlayan oyunculardan biri olmayı başardı. 2011 Basel'de aldığı galibiyet ve elbette 2014 Amerika Açık'ta aldığı galibiyet hemen aklıma gelmiyor. Yine iki sene önce Djokovic çok formdayken Nishikori kötü halde gidip WTF'de set falan almıştı. Elbette oyun olarak tam ters gelen bir isim değil Wawrinka gibi ama iyi oynadığında kesinlikle başına bela olabilir. Tomic-Murray "hype"ini yakalayıp aldanmamıştım. Bunda ise "hype"e inanıyorum ve inşallah yanılmıyorumdur. Çünkü cidden heyecanla ekran karşısına geçeceğim. Tahminim 4 ya da 5 sette Djokovic galibiyeti.

(Diğer 4 maç yarın akşam yazarım artık, çok uzun oldu.)

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Serena emekli olmadan bir kez yen sunu yaw :)

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte tamamen içgüdüsel olarak tahmin sallamak istiyorum :) Bu sefer Masha alır, Nishikori-Djokovic maçı beklentilerin altında kalır, sürpriz Federer-Berdych maçından çıkar.

Dediğim gibi tamamen atmasyon tutmasyon :))

Adsız dedi ki...

Attık ama tutturamadık :))) Demek ki sürpriz sonuçlar Rafa maçlarından çıkıyor hala, o da artık ne kadar sürprizse...

Adsız dedi ki...

Yorumun gerçekten tam tersi çıkıyor. :)

Adsız dedi ki...

Novak - Kei maçı ile ilgili olarak, Novak ritmini buldu/bulduruldu. Seppi ve Simon maçlarındakinin aksine oldukça agresifti. Kei kötümüydü, hayır aksine iyi olabilecek bir oyunlar oynadı fakat kritik vuruşları tahminimce Djokovic'in üstün return kabiliyetinden korkup fazla zorlama yaptı, topları az farkla dışarı attı ya da kötü vurup heba etti. 3. seti alabilseydi bir miktar daha işler farklı olabilirdi. Hem moral olarak hem de oyun kalitesi açısından.

Tüm bunlara rağmen Djokovic'in bir önceki turlarda oynadığı sıkıntılı oyunu nasıl bir maçta değiştirdiğini gördük. Hem savunmada hem de hucümda agresifti. Bence koçların faydası burada saklı. Seppi ve Simon maçlarını iyi analiz ettiler. Djokovic ile iyi bir taktik, konuşma vs. gerçekleştirip onu hazırladılar.

Rafa'ya da gerekenin bunun olduğunu defalarca söyledik. Adam az biraz "zaafa" düştüğünde onu düştüğü durumdan çekip çıkaracak biri-birileri lazım.

Bence işin arka planında hem Becker'i hem Vajda'yı tebrik etmek gerekir. Adamları zıpkın gibi oynadı, Kei'i oldukça zorladılar. Duman ettiler. Kei'in neden henüz büyük bir oyuncu olamadığını, Djokovic'in de neden dünya 1 numarası olduğunu gösterdi bu maç.

Wawrinka-Raonic maçı ise, tahminlerimizdeki gibi Raonic'in sıçrama yapacağı maçtı.. bunu başardı. Bu maça kadar 1. servislerini ortalama 201 km/h ile atıyordu. Bu maçta 207 yaptı. Ne kadar istekli olduğu ortaya çıktı. Ben bu şekilde konsantre olursa aynı ritimle Murray'i de geçebileceğini düşünüyorum.
Kim bilir belki Ferrer gelir. :) çalışkan insan kendinden 2 kat büyük adam İsner'i yine yendi. Bir Rafa'ya bak bir bu adama bak. Gerçekten istikrar abidesi bu ispanyol.

Murray 3-1 alır gibi gözükse de maçın ortada olduğunu ve tüm sonuçlara açık olacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Turnuva başlamadan en zorlu kurayı çeken Federer'di en rahat o geldi. Bu adam 18. kupayı alsın diyor, sağlıkla daha uzun zaman izleyelim temennisinde bulunuyorum.