15 Haziran 2015 Pazartesi

ATP'nin Ünlüleri Ne Yapıyor?

Djokovic: En son gördüğümüzde "Hayat ve Roland Garros'un Anlamı" temalı kitabının içeriği hakkında toprak zemine bakarak düşünüyordu. Bu adamdan Wimbledon'da pek bir şey beklemeyin. Kader kavramını sorguluyor şu an, geleceğinin kendi elinde olup olmadığını düşünüyor. Kendince Roland Garros'u kazanmak için en önemli şeyi yapıp Nadal'ı yendi ama sonuç yine hüsran.

Federer: ATP'nin en  keyfi yerinde tenisçisi. Duble ikiz projesinden sonra iyice rahatlamış. Gerçi daha ikinci set ikizleri tam da göremedik ama neyse. "Gittiği yere kadar" mottosu ile katıldığı turnuvalarda kaybedene kadar motive, kaybedince de önündeki turnuvalardan ziyade önündeki aktivitelere bakma modunda. Bu aktiviteler maç izlemek olur, turizm olu, Wawrinka'ya fanboyluk yapmak olur... Alacağını almış zaten, keyif yapıyor işte. Hayat Fedoş'a güzel.

Murray: "Benim slam sayım ile Wawrinka'nınki nasıl eşit olur lan??" diye düşünürken görülmüş en son. Mauresmo ile maç kazanma istatistiği açısından yakaladığı başarı malesef slam sayısına yansımıyor. Hatta kupa sayısına da yansımıyor. Adam 2009'un Wozniacki'si gibi bir şey oldu iyice. Puan var, rakamlar iyi ama sonuç yok. Lendl döneminde daha az maç kazansa da daha kazanma odaklıydı.

Nadal: Sezon başından beri biri toprak, öteki çimde olmaz üzere iki tane gazoz kupası kazandı. Gerçi son kazandığı "Sarı Mercedes" için gazoz şık bir benzetme değil ama anladınız siz beni. Çıtayı düşüre düşüre Fırat seviyesine indi. Bu yılki en büyük şansı Roland Garros mağlubiyetinin bomba etkisi yaratmaması. en büyük ikinci şansı da Djokovic'in kazanamaması; zira Djokovic kazansa bu sefer mikrofonları uzatıp "Toprağın yeni kralı Djokovic mi sence?"tipinde, dünyanın en anlamsız soruları listesinin zirvesini zorlayacak bir soru ile muhatap olacaktı. Onun yerine insanlar Wawrinka şampiyonluğu sonrası "Hayat ne tuhaf, vapurlar falan.." diye düşünürken gitti arabayı kaptı. Sıralamada 10. sırada olduğu için berbat bir kuranın yardımı ile iyi de oynasa 4. turda yenilebilir. Ama iyi haber bu ona sadece 90 puan kaybettirir ve sezonun ikinci yarısında alabileceği çok puan var.

Warinka: "Şşşşt çaktırma..." ekolünden bu da. Murray kadar slami var ama hala üzerinde baskı yok. Neden? Çünkü istikrarlı değil. Dolayısı ile hiç bir slame de "gümbür gümbür" gelip beklenti oluşturmuyor. Karambolde çıkıp kapıyor bir kupa, sonrası yine eski Wawrinka. "Bir daha ki fırsatta görüşürüz."

Cilic: Neden Cilic?? Çünkü hala kendisinde bulunan bir son slam şampiyonu ünvanı var. Yaaa, unuttunuz bile değil mi? US Open sonası sakatlanıp sahneden çekildi. Ama Del Potro kadar infial uyandırmadı kazanması, o nedenle Cilic üzerinde de baskı yok. Bir sonraki slami kazanırsa da şaşırmayın, ilk turunda elense de şaşırmayın.

Nishikori: Geleceğin Wawrinka'sı. Biraz daha çalışması lazım ama.

Berdych: Konuştuğumuza değmez.

Ferrer: İşçi yaaa.. İşçi de kalacak. Gerçek bir emekçi, saygımız sonsuz. Ama beklentimiz sonlu.

Raonic: Arada saçmalasa da en efendi tipli gençlerden. Tomic/Dimitrov faydasızlarından ayrı bir yeri var. Ama slam kaznaması rakiplerine bağlı.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nadal niye bu kadar düştü ya ? Ha toparlandı ha toparlanacak derken işler hiç iyiye doğru gitmedi. Geçen yılki Aussie finalinden bu yana servislerinde çok büyük sıkıntı var bir de kafa gidince olmayacak elemanlara maçları vermeye başladı. Tamam sakatlık sonrası dönmek zor 24 yaşındaki gibi hemen dönüp GS kazanmasını beklemek belki adil değil ama mahrum kalıyoruz Nadal maçlarından böyle elendikçe :((

Adsız dedi ki...

İyi de oynasa 4.turda yenilebilir demişsiniz.. Evet olabilecek bu gibi gözüküyor genel olarak duruma baktığımızda...Fakat Nadal'ın 2006-2007-2008-2010-2011 Wimbledon finallerine gelene kadar kimleri yendiği, acaba bu sene için --Form ve motivasyon durumunun o senelerdeki gibi olacağını var sayarsak-- ne yapabileceğini kestirebilir miyiz? Öyle veya böyle bu çocuk bir dönemin en iyi Wimbledon oyuncularından biriydi.En az 5-6 sene bunu sürdürdü..


Çünkü Nadal'ın Wimbledon'a için için bilendiğini düşünüyorum. Hem Wimbledon öncesi 2 turnuvaya katılmış olması hem de son 3 senenin hayal kırıklıkları bunda etkendir.

Djokovic yarı finale kadar gelebileceğini sanıyorum, adam RG'den sonra yeteri kadar motive olamayacağını söylüyor hislerim.

İyi bir Stan burayı da yıkar geçer..

Federer bence kupayı da alabilir. 3.Turda da elenebilir.

Murray.. yine ev sahibi olarak bu senenin favoridir.. Form durumu bence kazanacak kadar iyi.. Ama bu hepimizn bildiği murray..içimden bir ses güvenme buna belli olmaz..(En az yarı final tahminim)

Sürpriz beklentilerim,

Jerzy Janowicz..(Önceden yaptığı gibi yarı final olmazsa çeyrek diyorum)

Nadal...Finale gelirse kupayı alır :) (İyimser tahmin kontenjanı)




Bakalım görelim..

Adsız dedi ki...

En iddia li murraydir.dediğiniz gibi baktı stan 2 yaptı slamlari , benim neyim eksik moduyla bu Wimbledon asilacak gibi