2 Mart 2015 Pazartesi

Davis Kupası: Rakibimiz Güney Afrika

Davis Kupası'nda Avrupa/Afrika 2. Grup'ta Cuma günü başlayacak mücadelede Mersin'de Güney Afrika'yı konuk ediyoruz. Korkmayın, Kevin Anderson oynamıyor!

Açıklanan kadrolara bakıldığında bizim çocuklar bir değil, birkaç adım önde gözüküyor. Hem sıralama bazında avantajlıyız hem form durumu açısından hem de ev sahibi avantajı. Daha önce birkaç kez bu aşamada mücadele edip maç kazanamamıştık, bu sefer büyük bir sürprize imza vermezsek bu işi olduracak gibiyiz.

Kadrolar şu şekilde, lafı çok da uzatmadan...

Türkiye: Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel
G.Afrika: Fritz Wolmarans, Tucker Vorster, Ruan Roelofse, Raven Klaasen

Güney Afrika, çiftlerde açık favori Klaasen etkisiyle. Klaasen 29 numarada çiftlerde, Roelofse ile partner olmasını bekliyoruz. Bizde büyük olasılıkla Cem-Anıl ya da Barış-Anıl olacaktır. Geçen hafta Mısır'daki ITF turnuvasında Cem ile Anıl şampiyon oldu ama teklerde çok büyük ihtimalle Cem oynayacağı için Haluk Akkoyun/Dominik Hrbaty ikilisi Cem'i dinlendirip Barış'ı da koyabilirler nitekim Klaasen varken çok büyük şansımız yok çiftlerde.

Teklerde ise Marsel zaten özgüvenli geliyor. Belindeki sorun ciddi değilse, ki değil gibi gözüküyor, Wolmarans ve Vorster gibi ilk 400 içinde olmayan oyuncuları Mersin'de set vermeden yenmesi gerekiyor. Bu direkt olarak hanemize 2 puan yazılması demek. Çiftleri kaybetsek bile Cem'in ya da oynaması halinde Barış'ın alacağı bir galibiyet işi bitirecektir. Son haftalarda formda olan Cem'in zor da olsa ilk maçta Wolmarans'ı geçeceğini düşünüyorum ben. 4.maçta da Marsel'in noktayı koyarak 3-1 ile turu Türkiye'ye getireceği kanaatindeyim.

İmkanı olanlar, özellikle Mersinli tenisseverler gidip Marsel'in hatrına desteklesin takımımızı. Marsel'in olduğu yaşta Marsel'den daha iyi yere gelen Cem'e de dikkat etsinler, 5 sene sonra Marsel'in olduğu yerde olması gayet olağan zira.

Hiç yorum yok: